Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Тема 3. Рахунки бухгалтерського обліку та подвійний запис



Завдання 3.1. Пов'язати терміни наведені в таблиці з їх визначенням.

Термін Визначення
Активні рахунки Це рахунки призначені для обліку наявності та зміни капіталу й зобов'язань.
Бухгалтерський рахунок Спосіб узагальнення оборотів і залишків за звітний період, а також засіб взаємозв’язку між балансом і рахунками, що має важливе значення для контролю правильності облікових записів.
Пасивні рахунки Проміжний рахунок між синтетичним й аналітичним рахунком.
Субрахунки Рахунки призначені для обліку наявності та руху активів.
Оборот рахунку Залишок за рахунком.
Сальдо Підсумок записів за дебетом або кредитом рахунку за звітний місяць без обліку початкового сальдо.
Кореспонденцією рахунків Відбиття господарської операції, її суми на рахунках з позначенням, які саме рахунки дебетуються і які кредитуються.
Бухгалтерська проводка Взаємозв'язок між бухгалтерськими рахунками в результаті відображення господарських операцій.
Синтетичні рахунки обліку Рахунки, на яких ведеться облік наявності й руху конкретних видів майна, їх джерел і господарських процесів.
Аналітичні рахунки Рахунки, на яких відображаються узагальнені дані про господарські кошти, джерела їх формування, процеси.
Оборотна відомість Спосіб угрупування й поточного обліку наявності й руху активів (засобів) і пасивів (джерел утворення засобів) підприємства з метою визначення змін (збільшення або зменшення), які відбулися з ними, і контролю за проведеними господарськими операціями.
Система рахунків Систематизований перелік синтетичних рахунків і субрахунків для відображення господарських операцій і накопичення бухгалтерської інформації про господарську діяльність підприємства (організації, установи), необхідної користувачам для прийняття рішень.
План рахунків Спосіб узагальнення активів, джерел їх утворення, господарських операцій, поточного їх обліку й контролю.

Завдання 3.2. На підставі даних для виконання завдання визначити активні та пасивні рахунки.

Дані для виконання:

1) земельні ділянки; 2) тварини; 3) сировина й матеріали; 4) розрахунки з підзвітними особами, 5) короткострокові векселі одержані; 6) довгострокові позики; 7) паливо; 8) малоцінні та швидкозношувані предмети; 9) статутний капітал; 10) нерозподілений прибуток; 11) цільове фінансування і цільові надходження, 12) виробництво; 13) каса; 14) готова продукція; 15) розрахунки за виплатами працівникам; 16) розрахунки за податками й платежами;17) резервний капітал; 18) розрахунки з постачальниками та підрядниками; 19) доходи майбутніх періодів; 20) бібліотечні фонди; 21) довгострокові векселі видані; 22) знос основних засобів; 23) капітальне будівництво; 24) довгострокові біологічні активи; 25) витрати майбутніх періодів; 26) розрахунки за отриманими претензіями; 27) інвестиційна нерухомість; 28) гудвіл; 29) нематеріальні активи; 30) розрахунки з покупцями та замовниками; 31)товари.

Завдання 3.3. Необхідно скласти бухгалтерські проводки за наведеними господарськими операціями та вказати тип господарської операції.





Дата публикования: 2015-02-20; Прочитано: 513 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...