Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Розрахунок вартості основних фондів



Після розрахунків по оплаті праці і заробітній платі проводять розрахунок інвестиційних витрат за видами основних фондів (будівлі, споруди, обладнання, виробничий інвентар, апаратура, пристрої тощо) згідно прийнятої класифікації.

Вартість будівлі цеху визначають на основі розрахунку площі, а потім і об’єму необхідних приміщень. У таблиці вихідних даних подано: висоту будівлі, площу одного робочого місця, вартість 1 м3 будівлі. Площу цеху розраховують по зовнішньому периметру з врахуванням площі допоміжних приміщень.

Вартість обладнання обчислюють на основі кількості робочих місць по складанню і монтажу та середньої вартості обладнання одного робочого місця. Аналогічно визначають вартість апаратури і приладів для оснащення робочих місць по налагодженню і регулюванню блоків апаратури, що випускають.

Вартість інструменту і пристроїв беруть укрупнено в розмірі – 10-15% від вартості обладнання і апаратури (60% цієї суми становить інструмент, який належить до основних фондів, а інші 40% умовно відносять до оборотних фондів, як малоцінні і швидкозношувані предмети, вартість яких включають у кошторис витрат по утриманню і експлуатації обладнання за статтею "Зношення інструменту").

Вартість виробничого інвентаря визначається сумарно у розмірі 1,0-1,5% вартості обладнання і апаратури, а господарський інвентар – 1500 грн. на одного допоміжного робітника і 3500 грн. на одного керівника, спеціаліста і службовця. При цьому весь виробничий і 60%господарського інвентаря відносяться до основних фондів, а решта до малоцінки.





Дата публикования: 2015-02-20; Прочитано: 378 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...