Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Показання з чужих слів (Ст. 97 КПК)



Показаннями з чужих слів є висловлювання, здійснене в усній, письмовій або іншій формі, щодо певного факту, яке ґрунтується на поясненні іншої особи.

Показання з чужих слів не може бути допустимим доказом факту чи обставин, на доведення яких вони надані, якщо показання не підтверджується іншими доказами, визнаними допустимими.

У будь-якому разі не можуть бути визнані допустимим доказом показання з чужих слів, якщо вони даються слідчим, прокурором, співробітником оперативного підрозділу або іншою особою стосовно пояснень осіб, наданих слідчому, прокурору або співробітнику оперативного підрозділу під час здійснення ними кримінального провадження.

Право давати показання під час досудового розслідування та судового розгляду мають: підозрюваний, обвинувачений, потерпілий, свідок, експерт.

Потерпілий дає пояснення, показання з приводу наданої заяви, обставин вчинення кримінального правопорушення та заподіяння шкоди.

Свідок дає показання з приводу обставин вчинення кримінального правопорушення, що стали йому відомі як очевидцю, або з приводу обставин, що підлягають доказуванню та характеризують обвинуваченого.

Не можуть без їх згоди бути допитані як свідки особи, які мають право дипломатичної недоторканності, а також працівники дипломатичних представництв - без згоди представника дипломатичної установи.





Дата публикования: 2015-02-18; Прочитано: 790 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...