Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Практичне заняття 1. Розв`язати ситуаційні завдання:



Розв`язати ситуаційні завдання:

1. Слідчий отримав рапорт оперуповноваженого, в яко­му вказувалось, що згідно з наявною оперативно-розшуковою інформацією, підозрюваний має намір шляхом погроз примусити двох свідків змінити свої показання.

Чи може ця обставина вплинути на зміну запобіжного заходу та взяття його під варту? Які є підстави для застосування таких заходів?

2. До підозрюваного К. застосовано запобіжний захід у вигляді взяття під варту, оголошено, що строк його перебування в слідчому ізоляторі продовжено до чотирьох місяців.

Чи має право К. оскаржити таке рішення та куди він повинен звернутись з приводу подання скарги? Який порядок продовження строку тримання під вартою?

3. Слідчий встановив, що обвинувачений Ю. розтрачує майно, на яке накладено арешт та передане йому для збереження.

Чи є ця обставина підставою для зміни обраного у відно­шенні до Ю. запобіжного заходу у вигляді підписки про невиїзд?

4. До М. обрано запобіжний захід ‒ взяття під варту. До арешту вона працювала на малому підприємстві «Атлант» і проживав в ізольованій квартирі з п'ятирічним сином.

Які заходи повинен вжити слідчий у зв'язку із взяттям під варту М.?

5. На другий день після затримання Н. за підозрою у вчиненні злочину до слідчого звернувся директор підприємства на якому працював Н. з заявою про передачу його на поруки. При цьому, поручителем може виступити він особисто або трудовий колектив. Про особисту поруку директор підприємства написав заяву слідчому.

Яке рішення повинен прийняти слідчий? Який порядок застосування запобіжних заходів особиста поруку та порука трудового колективі?

6. Працівник міліції помітив на вокзалі громадянина, прикмети якого співпадали з описом зовнішності небезпечно­го злочинця. Прикмети були вказані в орієнтуванні, яке скла­дене зі слів очевидців.

Чи є підстави для затримання цього громадянина за підозрою у вчиненні злочину?

7. В ящику для зберігання інструментів на робочому міс­ці слюсаря Микитенка виявлено саморобний пістолет.

Чи є підстави для затримання Микитенка та обрання запобіжного заходу?





Дата публикования: 2015-02-18; Прочитано: 521 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...