Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Поняття і значення терміну «корпорація»



Погляди дослідників не мають одностайності у питанні визначення сутності поняття „корпорація”. Частка науковців вважає, що термін „корпорація” походить від латинського corporatio, що означає союз, товариство, об'єднання, дехто вважає, що цей термін походить від латинського "corpushabere", що означає правовий статус юридичної особи, інші вважають, що корпорація не обов'язково є юридичною особою, проте однозначно є колективом (лат. corporalis – тілесний, речовий). Визначення сутності поняття корпорація як об'єднання осіб та об'єднання капіталів можливо через з’ясування основних засад корпоративної форми ведення бізнесу. Корпоративна форма ведення бізнесу ґрунтується на об’єднуючому факторі. Так звані „союзи осіб” та „союзи капіталу” дозволяють концентрувати значні фінансові, матеріальні, людські ресурси на вирішенні різних за складністю науково-технічних, виробничих та інших проблем. В цілому, в умовах ринкової системи, така концентрація сприяє забезпеченню конкурентоспроможності бізнесу та розвитку економіки в цілому. Вітчизняне законодавство також не визначає поняття корпорації у контексті виникнення союзу осіб або капіталів. Господарський кодекс України (ч.3 ст. 120) визначає корпорацію як „договірне об'єднання, створене на основі поєднання виробничих, наукових та комерційних інтересів, з делегуванням окремих повноважень централізованого регулювання діяльності кожного з учасників".





Дата публикования: 2015-02-18; Прочитано: 324 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...