Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Гласність у державній службі



Цей принцип не зафіксований в ЗУ «Про державну службу» в перелікові основних (ст. 3 ЗУ від 2012 року)

Соціально-політичний принцип гласності у ДС означає, що державна служба ставить перед собою завдання забезпечення принципу гласності в діяльності державних службовців і державних органів, дотримання законності, викорінення бюрократизму, корупції та інших негативних явищ у системі державної служби. Гласність дає змогу громадянам бачити механізм формування і реалізації державно-керуючого впливу та протікання всіх управлінських процесів. Громадська думка відображає уявлення (оцінки, судження) найактивнішої частини населення щодо ефективності, корисності, правильності управлінських рішень.

Є й інша сторона принципу гласності у ДС. Це забезпечення конкурсності, об'єктивності, прозорості і гласності під час прийняття на державну службу та просування по службі. (це закріплено в указі ПУ «Про Стратегію реформування системи державної служби в Україні». Для запобігання рецидивам непрофесіоналізму та некомпетентності під час формування кадрового потенціалу необхідно залучати на державну службу висококваліфікованих фахівців нової генерації. З цією метою необхідно розробити більш досконалі, прозорі та об'єктивні процедури прийняття на державну службу, запровадити єдиний порядок проведення відкритого конкурсу та стажування із складанням іспиту.





Дата публикования: 2015-02-18; Прочитано: 323 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...