Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Національна імплементація норм міжнародних актів про охорону водних ресурсів



Згідно з Положенням про Державне агентство водних ресурсів України, Держводагентство України відповідно до покладених на нього завдань: узагальнює практику застосування законодавства з питань, що належать до його компетенції, розробляє пропозиції щодо вдосконалення законодавчих актів, актів Президента України, Кабінету Міністрів України, нормативно-правових актів міністерств та в установленому порядку подає їх Міністрові для погодження і внесення їх у встановленому порядку на розгляд Кабінету Міністрів України; готує проекти міжнародних договорів України, пропозиції щодо укладення та денонсації таких договорів, укладає міжнародні договори України міжвідомчого характеру, забезпечує виконання зобов'язань, узятих Україною за міжнародними договорами, з питань, що належать до його компетенції. Таким чином, воно є органом, що забезпечує національний механізм імплементації норм міжнародних актів про охорону водних ресурсів. Згідно з Водним кодексом України КабМін забезпечує розробку державних, цільових, міждержавних програм використання і охорони вод та відтворення водних ресурсів а реалізує державну політику у галузі використання і охорони вод та відтворення водних ресурсів на рівні с ВРУ. Україна в особі Міністерства екології і природних ресурсів України (тоді - Міністерства охорони навколишнього природного середовища України) брала активну участь у розробці Протоколу про воду і здоров'я до Конвенції про охорону і використання транскордонних водотоків і міжнародних озер 1992 р. У 1994 р. українським парламентом була ратифікована Конвенція про захист Чорного моря від забруднення, а у 1996 р. ухвалено Стратегічний план дій для відновлення і захисту Чорного моря (включно з Азовським). Україна бере активну участь у Чорноморській і Дунайській екологічних програмах, підписує Конвенцію про запобігання забрудненню моря звалищами відходів та інших речовин, Конвенцію про охорону і стале використання басейну ріки Дунай, ратифікує Конвенцію про оцінку впливу на навколишнє середовище у транскордонному контексті. У1998 р. в Україні почав реалізовуватися міжнародний спільний проект "Партнери з водно-болотних угідь" щодо збереження унікальної екосистеми Дунайських плавнів.





Дата публикования: 2015-02-18; Прочитано: 356 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...