Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Судовий розпорядник



Його діяльність спрямована на вирішення різного роду питань, які стосуються організації та проведення конкретного судового засідання, а саме на забезпечення порядку під час судового засідання та зручних умов його проведення. Діяльність судового розпорядника також спрямована на те. щоб позбавити суддю технічної роботи.

Судовий розпорядник, як і секретар судового засідання, входить до апарату суду.

Судовий розпорядник наділений досить суттєвим переліком обов'язків.

По-перше, він забезпечує належний стан залу судового засідання і запрошує до нього учасників процесу (відкриває зал судових засідань, перевіряє, чи приведена в порядок техніка, тощо).

По-друге, з урахуванням кількості місць та забезпечення порядку під час судового засідання він визначає можливу кількість осіб, що можуть бути присутні у залі судового засідання, а також оголошує про вхід суду до залу судового засідання і вихід суду із нього.

По-третє, судовий розпорядник слідкує за дотриманням порядку особами, присутніми у залі судового засідання.

По-четверте, він приймає від учасників цивільного процесу та передає документи і матеріали суду під час судового засідання.

По-п'яте, виконує розпорядження головуючого про приведення до присяги перекладача, експерта.

По-шосте, судовий розпорядник запрошує до залу судового засідання свідків та виконує розпорядження головуючого про приведення їх до присяги.

Насамкінець, судовий розпорядник виконує інші розпорядження головуючого, пов'язані із забезпеченням умов, необхідних для розгляду справи.





Дата публикования: 2015-03-29; Прочитано: 697 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...