Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Практичні завдання. В звітному періоді фірма придбала обладнання за 17 тис



Задача 1.1

В звітному періоді фірма придбала обладнання за 17 тис. грн., оплатила транспортні послуги на суму 2,5 тис. грн. Фірма реалізувала товар на суму 21 тис. грн., який придбала за 16 тис. грн. Всі обсяги наведено без врахування ПДВ.

Визначити податкові зобов'язання і податковий кредит з ПДВ, а також суму ПДВ, що підлягає сплаті до бюджету.

Задача 1.2

В звітному періоді підприємство реалізувало 500 од. виробів А за ціною 32 грн. і 200 од. виробів В за ціною 75 грн., також надало послуг на 10,4 тис. грн. і отримало виручку за реалізовані матеріальні цінності в сумі 21 тис. грн. За цей же період підприємство придбало матеріали на 15 тис. грн. і обладнання на 9,6 тис. грн. Підприємство оплатило ремонтні роботи на 12,5 тис. грн. Всі обсяги наведено без врахування ПДВ.

Визначити суму ПДВ, що підлягає сплаті до бюджету або до відшкодування підприємству з бюджету.

Задача 1.3

В звітному періоді фірма надала ремонтних послуг на суму 15 тис. грн. Оплатила транспортні послуги в сумі 30 тис. грн. Придбала матеріальні цінності на 18 тис. грн. і основні фонди на 27 тис. грн. Реалізувала малоцінні та швидкозношувані предмети на 6 тис. грн. Реалізувала продукцію власного виробництва на суму 21 тис. грн.

Фірма придбала товару 600 од. по 40 грн. за одиницю і перепродала його по ціні 50 грн. за одиницю.

Всі обсяги наведено з урахуванням ПДВ.

Визначити суму ПДВ, що підлягає сплаті до бюджету або до відшкодування підприємству з бюджету.

Задача 1.4

В звітному періоді підприємство реалізувало продукції на суму 110 тис. грн. Придбало матеріали на 25 тис. грн. і оплатило сировину на 31 тис. грн. Виручка от наданих підприємством послуг 73 тис. грн. Всі обсяги наведено без врахування ПДВ.

Підприємством сплачені транспортні послуги на 60 тис. грн. і ремонтні послуги на 45 тис. грн. Продані основні фонди на 18 тис. грн. Наведені обсяги включають ПДВ.

Визначити податкові зобов'язання і податковий кредит з податку на додану вартість.

Задача 1.5

Підприємство виконало будівельні роботи на 250 тис. грн. (без ПДВ), для проведення яких придбало матеріали на 72 тис. грн. і сировину на 24 тис. грн. (з ПДВ).

Підприємство скористувалось послугами субпідрядника на суму 150 тис. грн. і транспортного підприємства на 18 тис. грн. Сплачено рахунок за спожиту за звітний період електроенергію на 33 тис. грн. Всі обсяги наведено з урахуванням ПДВ.

Крім того підприємство реалізувало 10 тис. штук цегли по 13 грн. за одиницю (без урахування ПДС).

Визначити суму ПДВ, що підлягає сплаті до бюджету або до відшкодування підприємству з бюджету.

Задача 1.6

Підприємство реалізувало бензин по ціні 1500 грн. за 1 тонну (з ПДВ) на суму 90 тис. грн. при ставці акцизу 10 євро за 1 тонну.

Визначити суму акцизу та ПДВ, що підлягають сплаті до бюджету, якщо 1 євро – 6,7 грн.

Задача 1.7

В звітному періоді фірма отримала від постачальника шини в кількості 100 шт. по 480 грн. за кожну з урахуванням ПДВ. В цьому ж періоді здійснена реалізація продукції на суму 62,5 тис. грн. (без ПДВ та акцизу). Акциз по даній продукції – 500 євро (1 євро – 6,7 грн.).

Визначити суму ПДВ, що підлежить перерахуванню до бюджету, та собівартість однієї шини, якщо рівень рентабельності її виробництва становив 38 %.

Задача 1.8

Їдальня отримала напівфабрикати для страв на суму 12 тис. грн. з урахуванням ПДВ. Вартість робіт по приготуванню страв, які будуть включені в калькуляцію, становить 960 грн.

Визначити базу оподаткування та суму ПДВ до бюджету, якщо їдальні дозволено застосовувати надбавку в розмірі 15 % до вартості напівфабрикатів без ПДВ.

Задача 1.9

В звітному періоді шахта реалізувала 200 тонн вугілля за ціною 280 грн. за 1 тонну.

Фонд заробітної плати (ФЗП) становив 150 тис. грн. Нараховані відпускні робітникам 23 тис. грн., доплата за працю в нічну зміну стано-

вила 20 % від ФЗП, надбавка за сполучання професій – 13 % від ФЗП.

Виплачено матеріальну допомогу в сумі 27 тис. грн. та компенсовано витрати на відрядження в сумі 8,7 тис. грн.

Визначити відрахування шахти в фонди обов’язкового державного соціального страхування.

Задача 1.10

За звітний період металургійний завод реалізував прокату 200 тонн за ціною 500 грн. і 300 тонн сталі за ціною 670 грн. за тонну.

Фонд заробітної плати, нарахованої штатним працівникам, становив 250 тис. грн. Нараховано заробітну плату 10 особам, що працюють за сумісництвом на 0,5 ставки, оклад – 1200 грн.

За звітний період виплачено матеріальної допомоги 30 тис. грн., премії 43 тис. грн., відпускні – 28 тис. грн.

Визначити відрахування підприємства в фонди обов’язкового державного соціального страхування.

Задача 1.11

Виручка підприємства від реалізації продукції за звітний період з урахуванням ПДВ становила 120 тис. грн собівартість – 81 тис. грн.

Прибуток від реалізації нематеріальних активів – 15 тис. грн. Сума кредиторської заборгованості, за якою минув строк позикової давнини, – 7,6 тис. грн. Отримано штрафів і пені 4,2 тис. грн.

Визначити податок на прибуток підприємства.

Задача 1.12

За звітний період виручка від реалізації з урахуванням ПДВ становила 60 тис. грн. Рентабельність продажу – 15 %.

Отримано дивідендів в сумі 2,5 тис. грн. і 3,8 відсотків за депозитним вкладом. Підприємством сплачено 4,3 тис. грн. штрафів і отримано страхове відшкодування внаслідок збитку через пожежу, 13 тис. грн.

Визначити податок на прибуток, чистий та нерозподілений прибуток підприємства.

Задача 1.13

В звітному періоді виручка підприємства від реалізації продукції становила 420 тис. грн., за виконані ремонтні роботи – 120 тис. грн., за надані транспортні послуги – 90 тис. грн. Всі обсяги включають ПДВ.

При цьому собівартість виконаних робіт становила 87 тис. грн.; витрати за наданими послугами – 71 тис. грн. Рентабельність реалізованої продукції – 22 %.

Визначити податок на прибуток підприємства.

Задача 1.14

Типографія реалізувала 1000 словників за ціною 60 грн. і 2000 підручників за ціною 36 грн. з урахуванням ПДВ. Собівартість словника 42 грн., підручника – 26 грн.

Виручка від продажу друкарського обладнання з урахуванням ПДВ становила 18 тис. грн. Типографія за звітний період отримала від постачальників 5,2 тис. грн. і сплатила 3,7 тис. грн. штрафів.

Визначити податок на прибуток і чистий прибуток підприємства.

Задача 1.15

У звітному періоді підприємство придбало товар на суму 270 тис. грн. (без ПДВ) і реалізувало його з націнкою 16 %, а також надало інформаційні послуги на суму 72 тис. грн. з урахуванням ПДВ.

Витрати на оплату праці становили 25 тис. грн. Нарахована амортизація в сумі 4,6 тис. грн. Сплачена спожита електроенергія на суму 7,2 тис. грн. (з урахуванням ПДВ).

Визначити суму ПДВ, що підлежить перерахуванню до бюджету, та податок на прибуток підприємства.

Задача 1.16

У звітному періоді шахта реалізувала 610 тонн вугілля за ціною 230 грн. за тонну без урахування ПДВ. Рентабельність реалізованої продукції становила 17 %.

Фонд заробітної плати, нарахованої за звітний період, становив 185 тис. грн. Виплачено матеріальної допомоги 26 тис. грн., відпускних – 20,8 тис. грн., премії – 25,4 тис. грн., відшкодування витрат на відрядження – 41 тис. грн.

Придбані матеріали на 72 тис. грн. і обладнання на 18 тис. грн. Оплачено рахунки на спожиту електроенергію на 30 тис. грн. і транспортні послуги на 57 тис. грн. Всі обсяги з урахуванням ПДВ.

В звітному періоді були продані запасні частини за 39 тис. грн. і прилади за 28 тис. грн. (без ПДВ).

Підприємство отримало 3,4 тис. грн. і сплатило 6,1 тис. грн. штрафів. Підприємство отримало 14,5 тис. грн. за депозитним вкладом, страхове відшкодування внаслідок збитку через аварію в сумі 10 тис. грн. Підприємство спрямувало від чистого прибутку 22 % на виплату дивідендів і відрахувало 28 % на формування резервного фонду.

Визначити відрахування підприємства в фонди обов’язкового державного соціального страхування; податок на прибуток, чистий і нерозподілений прибуток підприємства; ПДВ до перерахування в бюджет.

Задача 1.17

У звітному періоді металургійне підприємство реалізувало 250 тонн металопрокату за ціною 610 грн. за тонну з урахуванням ПДВ. Рентабельність реалізованої продукції становила 14 %.

Фонд заробітної плати, нарахованої за звітний період, становив 235 тис. грн. Виплачено матеріальної допомоги 52 тис. грн., відпускних – 34,8 тис. грн., премії – 47,3 тис. грн., відшкодування витрат на відрядження – 62,8 тис. грн.

Придбані матеріали на 27 тис. грн. і обладнання на 38 тис. грн. Оплачено рахунки на спожиту електроенергію на 29 тис. грн. і транспортні послуги на 45 тис. грн. Всі обсяги без урахування ПДВ.

В звітному періоді були продані запасні частини за 51 тис. грн. і прилади за 78 тис. грн. (з урахуванням ПДВ).

Підприємство за звітний період отримало 4,7 тис. грн. і сплатило 2 тис. грн. штрафів. Підприємство отримало 7,5 тис. грн. за депозитним вкладом, страхове відшкодування внаслідок збитку через аварію в сумі 12 тис. грн. Підприємство спрямувало від чистого прибутку 25 % на виплату дивідендів і відрахувало 30 % на формування резервного фонду.

Визначити відрахування підприємства в фонди обов’язкового державного соціального страхування; податок на прибуток, чистий і нерозподілений прибуток підприємства; ПДВ до перерахування в бюджет.

Задача 1.18

На підприємстві впродовж місяця 40 осіб працювали повний робочий день, 6 осіб працювали на 0,5 ставки, а 8 осіб працювали неповний робочий день – по 2 години. Один працівник звільнився з підприємства 8 числа, на його місце був прийнятий інший – з 20 числа.

Визначити комунальний податок підприємства за звітний місяць.

Таблиця 1.1 – Вихідні дані для вирішення задачі 1.1 (тис. грн.)

Показники Варіанти
           
Вартість придбаного обладнання            
Сплачені транспортні послуги            
Вартість товару:            
- реалізованого            
- придбаного            

Продовження таблиці 1.1

Показники Варіанти
           
Вартість придбаного обладнання            
Сплачені транспортні послуги            
Вартість товару:            
- реалізованого            
- придбаного            

Продовження таблиці 1.1

Показники Варіанти
           
Вартість придбаного обладнання            
Сплачені транспортні послуги            
Вартість товару:            
- реалізованого            
- придбаного            

Продовження таблиці 1.1

Показники Варіанти
           
Вартість придбаного обладнання            
Сплачені транспортні послуги            
Вартість товару:            
- реалізованого            
- придбаного            

Таблиця 1.2 – Вихідні дані для вирішення задачі 1.2

Показники Варіанти
               
Виріб А - ціна, грн.                
- кількість, шт.                
Виріб В - ціна, грн.                
- кількість, шт.                
Вартість, тис. грн.:                
- наданих послуг                
- матеріальних цінностей                
- матеріалів                
- ремонтних робіт                

Продовження таблиці 1.2

Показники Варіанти
               
Виріб А - ціна, грн.                
- кількість, шт.                
Виріб В - ціна, грн.                
- кількість, шт.                
Вартість, тис. грн.:                
- наданих послуг                
- матеріальних цінностей                
- матеріалів                
- ремонтних робіт                

Продовження таблиці 1.2

Показники Варіанти
               
Виріб А - ціна, грн.                
- кількість, шт.                
Виріб В - ціна, грн.                
- кількість, шт.                
Вартість, тис. грн.:                
- наданих послуг                
- матеріальних цінностей                
- матеріалів                
- ремонтних робіт                

Таблиця 1.3 – Вихідні дані для вирішення задачі 1.3 (тис. грн.)

Показники Варіанти
               
Ремонтні послуги                
Транспортні послуги                
Вартість матеріалів                
Вартість основних фондів                
Вартість МШП                
Вартість продукції                
Товар, кількість, шт.                
Ціна придбання, грн.                
Ціна реалізації, грн.                

Продовження таблиці 1.3

Показники Варіанти
               
Ремонтні послуги                
Транспортні послуги                
Вартість матеріалів                
Вартість основних фондів                
Вартість МШП                
Вартість продукції                
Товар, кількість, шт.                
Ціна придбання, грн.                
Ціна реалізації, грн.                

Продовження таблиці 1.3

Показники Варіанти
               
Ремонтні послуги                
Транспортні послуги                
Вартість матеріалів                
Вартість основних фондів                
Вартість МШП                
Вартість продукції                
Товар, кількість, шт.                
Ціна придбання, грн.                
Ціна реалізації, грн.                

Таблиця 1.4 – Вихідні дані для вирішення задачі 1.4 (тис. грн.)

Показники Варіанти
               
Вартість продукції                
Вартість матеріалів                
Вартість сировини                
Виручка від послуг                
Транспортні послуги                
Ремонтні послуги                
Вартість обладнання                
Вартість оснастки                

Продовження таблиці 1.4

Показники Варіанти
               
Вартість продукції                
Вартість матеріалів                
Вартість сировини                
Виручка від послуг                
Транспортні послуги                
Ремонтні послуги                
Вартість обладнання                
Вартість оснастки                

Продовження таблиці 1.4

Показники Варіанти
               
Вартість продукції                
Вартість матеріалів                
Вартість сировини                
Виручка від послуг                
Транспортні послуги                
Ремонтні послуги                
Вартість обладнання                
Вартість оснастки                

Таблиця 1.5 – Вихідні дані для вирішення задачі 1.5 (тис. грн.)

Показники Варіанти
               
Обсяг будівельних робіт                
Вартість придбаних:                
- матеріалів і сировини                
- електроенергії                
Сплачено послуги:                
- субпідрядника                
- транспортні                
Цегла - кількість, тис.шт 9,5              
- ціна, грн. 8,5 8,0 7,5 7,0 6,5 6,0 5,5 5,0

Продовження таблиці 1.5

Показники Варіанти
               
Обсяг будівельних робіт                
Вартість придбаних:                
- матеріалів і сировини                
- електроенергії                
Сплачено послуги:                
- субпідрядника                
- транспортні                
Цегла - кількість, тис.шт 5,5   6,5   7,5   8,5  
- ціна, грн.   9,8 9,6 9,4 9,2 9,0 8,8 8,6

Продовження таблиці 1.5

Показники Варіанти
               
Обсяг будівельних робіт                
Вартість придбаних:                
- матеріалів і сировини                
- електроенергії                
Сплачено послуги:                
- субпідрядника                
- транспортні                
Цегла - кількість, тис.шт 1,5   2,5   3,5   4,5  
- ціна, грн.                

Таблиця 1.6 – Вихідні дані для вирішення задачі 1.6

Показники Варіанти
               
Ціна 1 т бензину, тис. грн 1,5 1,6 1,7 1,8 1,9 2,0 2,1 2,2
Обсяг реалізації, тис. грн                
Ставка акцизу, євро 7,1 7,2 7,3 7,4 7,5 7,6 7,7 7,8

Продовження таблиці 1.6

Показники Варіанти
               
Ціна бензину, грн. 2,3 2,4 2,5 2,6 2,7 2,8 2,9 3,0
Обсяг реалізації, тис. грн                
Ставка акцизу, євро 7,9 8,0 8,1 8,2 8,3 8,4 8,5 8,6

Продовження таблиці 1.6

Показники Варіанти
               
Ціна бензину, грн. 3,1 3,2 3,3 3,4 3,5 3,6 3,7 3,8
Обсяг реалізації, тис. грн                
Ставка акцизу, євро 8,7 8,8 8,9 9,0 9,1 9,2 9,3 9,4

Таблиця 1.7 – Вихідні дані для вирішення задачі 1.7

Показники Варіанти
               
Шини - ціна, грн.                
- кількість, шт.                
Обсяг продукції, тис. грн                
Акциз, євро                
Рентабельність, %                

Продовження таблиці 1.7

Показники Варіанти
               
Шини - ціна, грн.                
- кількість, шт.                
Обсяг продукції, тис. грн                
Акциз, євро                
Рентабельність, %                

Продовження таблиці 1.7

Показники Варіанти
               
Шини - ціна, грн.                
- кількість, шт.                
Обсяг продукції, тис. грн                
Акциз, євро                
Рентабельність, %                

Таблиця 1.8 – Вихідні дані для вирішення задачі 1.8

Показники Варіанти
               
Напівфабрикати, тис.грн                
Вартість робіт, грн.                
Надбавка, %                

Продовження таблиці 1.8

Показники Варіанти
               
Напівфабрикати, тис.грн                
Вартість робіт, грн.                
Надбавка, %                

Продовження таблиці 1.8

Показники Варіанти
               
Напівфабрикати, тис.грн                
Вартість робіт, грн.                
Надбавка, %                

Таблиця 1.9 – Вихідні дані для вирішення задачі 1.9

Показники Варіанти
               
Кількість вугілля, т                
Ціна вугілля, грн.                
ФЗП, тис. грн.                
Відпускні, тис. грн. 3,5 4,6 1,9 3,7 2,5 2,8 4,1 2,4
Доплата, %                
Надбавка, %                
Матеріальна допомога,т.г 6,4 3,2 5,1 8,0 1,6 2,8 7,3 4,7
Компенсація, тис. грн. 1,6 1,8 2,0 2,2 2,4 2,6 2,8 3,0

Продовження таблиці 1.9

Показники Варіанти
               
Кількість вугілля, т                
Ціна вугілля, грн.                
ФЗП, тис. грн.                
Відпускні, тис. грн. 4,0 2,7 1,8 2,9 3,2 3,7 4,3 2,1
Доплата, %                
Надбавка, %                
Матеріальна допомога,т.г 5,3 2,4 3,7 6,5 1,9 7,3 8,5 4,6
Компенсація, тис. грн. 2,1 2,3 2,5 2,7 2,9 3,1 3,3 3,5

Продовження таблиці 1.9

Показники Варіанти
               
Кількість вугілля, т                
Ціна вугілля, грн.                
ФЗП, тис. грн.                
Відпускні, тис. грн. 4,7 3,8 2,9 3,6 2,7 4,2 3,5 2,8
Доплата, %                
Надбавка, %                
Матеріальна допомога,т.г 6,3 9,5 7,3 5,8 3,6 4,9 1,7 2,4
Компенсація, тис. грн. 3,4 2,6 5,8 6,1 7,2 1,7 4,5 8,1

Таблиця 1.10 – Вихідні дані для вирішення задачі 1.10 (тис. грн.)

Показники Варіанти
               
Кількість прокату, т                
Ціна прокату, грн.                
ФЗП, тис. грн.                
Сумісники, осіб                
Оклад, грн.                
Матеріальна допомога,т.г 6,3 9,5 7,3 5,8 3,6 4,9 1,7 2,4
Премія, тис. грн. 2,1 2,3 2,5 2,7 2,9 3,1 3,3 3,5
Відпускні, тис. грн. 4,7 3,8 2,9 3,6 2,7 4,2 3,5 2,8

Продовження таблиці 1.10

Показники Варіанти
               
Кількість прокату, т                
Ціна прокату, грн.                
ФЗП, тис. грн.                
Сумісники, осіб                
Оклад, грн.                
Матеріальна допомога,т.г 6,4 3,2 5,1 8,0 1,6 2,8 7,3 4,7
Премія, тис. грн. 3,4 2,6 5,8 6,1 7,2 1,7 4,5 8,1
Відпускні, тис. грн. 3,5 4,6 1,9 3,7 2,5 2,8 4,1 2,4

Продовження таблиці 1.10

Показники Варіанти
               
Кількість прокату, т                
Ціна прокату, грн.                
ФЗП, тис. грн.                
Сумісники, осіб                
Оклад, грн.                
Матеріальна допомога,т.г 5,3 2,4 3,7 6,5 1,9 7,3 8,5 4,6
Премія, тис. грн. 1,6 1,8 2,0 2,2 2,4 2,6 2,8 3,0
Відпускні, тис. грн. 4,0 2,7 1,8 2,9 3,2 3,7 4,3 2,1

Таблиця 1.11 – Вихідні дані для вирішення задачі 1.11 (тис. грн.)

Показники Варіанти
               
Виручка                
Собівартість                
Прибуток від НМА                
Кредитор. заборгованість 9,6 8,5 7,4 6,3 5,4 4,2 3,1 2,7
Штрафи, пені 3,9 4,8 5,7 6,6 7,5 8,4 9,3 2,1

Продовження таблиці 1.11

Показники Варіанти
               
Виручка                
Собівартість                
Прибуток від НМА                
Кредитор. заборгованість 1,2 2,3 3,4 4,5 5,6 6,7 7,8 8,9
Штрафи, пені 3,7 6,9 5,8 1,4 2,7 9,3 8,1 4,2

Продовження таблиці 1.11

Показники Варіанти
               
Виручка                
Собівартість                
Прибуток від НМА                
Кредитор. заборгованість 2,1 3,2 4,3 5,4 6,5 7,6 8,7 9,7
Штрафи, пені 6,5 9,4 7,1 3,8 2,6 8,7 5,2 4,3

Таблиця 1.12 – Вихідні дані для вирішення задачі 1.12 (тис. грн.)

Показники Варіанти
               
Виручка                
Рентабельність, %                
Дивіденди 9,6 8,5 7,4 6,3 5,4 4,2 3,1 2,7
Відсотки за вкладом 3,7 6,9 5,8 1,4 2,7 9,3 8,1 4,2
Штрафи 2,2 2,4 2,6 2,8 3,0 3,2 3,4 3,6
Страхові відшкодування 5,6 5,3 5,0 4,7 4,4 4,1 3,8 3,5

Продовження таблиці 1.12

Показники Варіанти
               
Виручка                
Рентабельність, %                
Дивіденди 2,1 3,2 4,3 5,4 6,5 7,6 8,7 9,7
Відсотки за вкладом 3,9 4,8 5,7 6,6 7,5 8,4 9,3 2,1
Штрафи 3,7 3,9 4,1 4,3 4,5 4,7 4,9 5,1
Страхові відшкодування 5,5 5,2 4,9 4,6 4,3 4,0 3,7 3,4

Продовження таблиці 1.12

Показники Варіанти
               
Виручка                
Рентабельність, %                
Дивіденди 1,2 2,3 3,4 4,5 5,6 6,7 7,8 8,9
Відсотки за вкладом 6,5 9,4 7,1 3,8 2,6 8,7 5,2 4,3
Штрафи 2,1 2,3 2,5 2,7 2,9 3,1 3,3 3,5
Страхові відшкодування 5,4 5,1 4,8 4,5 4,2 3,9 3,6 3,3

Таблиця 1.13 – Вихідні дані для вирішення задачі 1.13 (тис. грн.)

Показники Варіанти
               
Виручка від реалізації                
Виручка за роботи                
Виручка від послуг                
Собівартість робот                
Витрати за послугами                
Рентабельність, %                

Продовження таблиці 1.13

Показники Варіанти
               
Виручка від реалізації                
Виручка за роботи                
Виручка від послуг                
Собівартість робот                
Витрати за послугами                
Рентабельність, %                

Продовження таблиці 1.13

Показники Варіанти
               
Виручка від реалізації                
Виручка за роботи                
Виручка від послуг                
Собівартість робот                
Витрати за послугами                
Рентабельність, %                

Таблиця 1.14 – Вихідні дані для вирішення задачі 14 (тис. грн.)





Дата публикования: 2015-03-29; Прочитано: 728 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.021 с)...