Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Задаємося масштабом струмів ш, і відкладаємо струм неробочого ходу І0 (відрізок ОН ПІД кутом-фо до осі дійсних чисел) і струм короткого замикання Ік (відрізок ОК під кутом -фк)



Будуємо дугу кола для струму І| так: продовжуємо хорду Ік0; У точці К від продовження хорди Ік -10 відкладаємо промінь під кутом —ф 2 К і проводимо перпендикуляр до нього через точку К; проводимо перпендикуляр до середини хорди Ік - І0; на перетині проведених перпендикулярів отримуємо центр кола Оі; на хорді Ік -10 проводимо коло з центром Оі. Дуга НК цього кола (за годинниковою стрілкою) є геометричним місцем кінців векторів струму в статорі під час роботи асинхронної машини в режимі двигуна. Одночасно зазначимо, що генераторний режим роботи асинхронної машини на коловій діаграмі займає нижню дугу від точки Н ідеаль­ного неробочого ходу, для якої s = 0, до точки Т, для якої s = — оо, а режим електромагнітного гальма - дугу КТ (за годинниковою стрілкою).

Вздовж хорди Ік - 10 від точки Н відкладаємо відрізок НЕ, який в певному масштабі щ, подає величину Z2k /R'2. У тому ж масштабі ms градуюємо від 0 до оо лінію (l-s)/s, проведену від точки Е ПІД кутом (р 2 к до прямої, що збігається з хордою НК. Тоді при заданому значенні s = 1/3 визначаємо (1—s)/s = 2 і відкладаємо відповідну точку F на лінії (l-s)/s. Далі з’єднуємо точку F з точкою Н відрізком прямої, який у перетині з колом визначить точку D кінця вектора струму І] при заданому ковзанні s = 1/3.

Для визначення cos фі на осі ординат від початку координат відкладаємо відрізок ON, який дорівнює 100 довільним одиницям і на ньому як на діаметрі будуємо коло. Перетин цього кола з векто­ром струму Ij (або його продовженням) визначає відрізок ОМ, який відносно діаметра кола дорівнює кількості сотих часток у значенні cos ф, тобто cos ф = OM/ON.


Лінією підведеної потужності Рі є вісь абсцис. Підведена по­тужність вимірюється в масштабі mp = 3Uim, довжиною перпен­дикуляра D а, опущеного з кінця вектора струму на вісь абсцис.

Лінією корисної потужності є пряма, що збігається з хордою НК, на якій побудоване коло струму. Корисна потужність Р2 вимі­рюється відрізком Db у тому самому масштабі потужності mp.

Лінія електромагнітної потужності переходить через точки Н і К2, де точка К2 визначається з умови: К2Кз/(ККз) = R|/R„. Тоді електромагнітна потужність Рем = Dc-mp. Відрізок К2Кз відповідає втратам в обмотці статора, а відрізок КК2 - втратам в обмотці ротора під час короткого замикання.

Враховуючи, що Рем = MQi, де Пі - кутова швидкість обертання поля статора, відрізок Dc визначає також і обертовий момент двигуна в масштабі гПр/Qi = 3Uim,/Q|, тобто М Dcm„. Отже, лінія





Дата публикования: 2015-03-29; Прочитано: 200 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...