Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Курсова робота, що містить більше 30% цитат або плагіат, до захисту не допускається!!!



Цитатою вважається будь-який текст, який точно співпадає із текстом іншого джерела та є оформленим відповідним чином – з лапками та посиланням на список джерел. Плагіатом вважається будь-який текст, який точно співпадає із текстом іншого джерела, але не виділяється як цитата та не супроводжується посиланням на це джерело.

Оцінка за курсову роботу виставляється у відповідності до прийнятої шкали оцінювання (див. табл. 1) та складається з двох головних блоків (див. табл. 2). Максимальна кількість балів за курсову роботу, яку може отримати студент, складає 100 балів.

Загальний об’єм курсової роботи: не менше 40000, але не більше 50000 знаків з пробілами (кількість знаків див. в меню Сервіс -> Статистика). В загальний об’єм не входять Додатки (якщо вони є) і Список використаних джерел. Шрифт – Times New Roman, 14; поля: верхнє та нижнє по 2,0 см, ліве – 2,5 см, праве – 1,5 см; відступ першого рядка – 1,25 см; міжрядковий інтервал – 1,5, вирівнювання тексту за шириною. За такими вимогами загальний об’єм має бути в межах 25-30 сторінок (без Додатків і Списку використаних джерел). Не забудьте про нумерацію сторінок! Титульний аркуш входить до загальної нумерації, але номер на ньому не ставиться. Друга сторінка тексту курсової роботи – Зміст.

Основними етапами виконання курсової роботи є: вибір теми; визначення структури (плану) роботи; збір матеріалу, добір літератури (наукової, довідкової) та інших джерел з теми, підготовка та оформлення списку використаної літератури; робота над текстом курсової роботи, обговорення тексту з науковим керівником, доопрацювання тексту та підготовка остаточного його варіанту; отримання допуску до публічного захисту; захист курсової роботи. Допуск до публічного захисту курсової роботи студент отримує у разі оцінки щонайменше у 30 балів за представлений варіант роботи, що зазначається науковим керівником на титульному аркуші курсової роботи.

Структурно курсова робота, як правило, складається з таких елементів: титульний аркуш (див. додаток 1), Зміст, Вступ, основна частина, Висновки, Список використаної літератури, Додатки (якщо передбачено). Більш докладну інформацію можна знайти у «Методичні рекомендації з підготовки рефератів, есе…» (Харків, 2012). Зауважимо, що у Вступі обов’язковою є наявність таких блоків як: актуальність, ступінь наукової розробленості теми, об’єкт, предмет, мета, завдання роботи, емпірична база (якщо є), наукова новизна, практична та теоретична значущість отриманих результатів, апробація результатів та власні публікації за темою (якщо є), короткий опис структури роботи, в якому відображається загальна кількість сторінок, кількість розділів, кількість таблиць та рисунків, кількість використаної літератури та короткий опис матеріалу, що винесено до додатків (якщо передбачені автором). Бажано вказати використані в курсовій роботі методи (наприклад, аналіз і синтез, узагальнення і порівняння, історичний і логічний, системний аналіз і т.і.).

Увага!!! Список використаної літератури оформлюється у відповідності до існуючих вимог. Список використаної літератури може бути оформлений двома способами: 1) список оформлюється послідовно у відповідності до періодичності згадування джерел у тексті; 2) список оформлюється за алфавітом.

Зразок оформлення посилання на літературу у тексті роботи (крапка після посилання):

Ризик у соціальному просторі розглядається також як «потенційна можливість загрози майбутніх втрат (збитків), обумовлених суб’єктивним рішенням» [15, с. 28].

Кожен новий розділ, Вступ, Висновки, Список літератури, Додатки необхідно починати з нової сторінки. Відстань між назвою кожного параграфу та основним текстом повинна дорівнювати 1 рядку.


Таблиці, рисунки і т.д. у тексті роботи оформлюються за нумерацією параграфів. Наприклад, якщо у Вас таблиця знаходиться у Розділі 2, пункті 3, то номер такої таблиці буде 2.3.1. Наступні таблиці нумеруються послідовно: таблиця 2.3.2, таблиця 2.3.3 і т.д. Зразок: …Четвертий рівень – ксенофобія характеризується небажанням взагалі допускати до країни представників більшості національностей (див. табл. 2.3.1).

Таблиця 2.3.1 (без крапки в кінці)

Зміна рівня національної толерантності населення України, у % [18, с. 453]

Рівень толерантності % населення з відповідним рівнем толерантності
1992 р. 2002 р.
Толерантність 35,2 9,9

Таблиця 1





Дата публикования: 2015-02-18; Прочитано: 1739 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...