Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Вправа 1. Для кожного положення, що наводиться далі, знайдіть відповідний термін або поняття



1. Абстрактне, логічне, теоретичне поняття, яке в узагальненому вигляді виражає суттєві властивості економічних явищ і процесів.

2. Безперервний розвиток потреб – рушійна сила економічного та духовного прогресу людства, що у свою чергу стимулює появу нових потреб.

3. Блага, обсяги яких менші за існуючі потреби.

4. Вивчення дії одного з чинників за умови, що інші чинники незмінні.

5. Внутрішній мотив, який спонукає до економічної діяльності.

6. Метод економічної теорії, який полягає в поглибленому пізнанні реальних економічних процесів шляхом виокремлення основних, найсуттєвіших ознак сторін певного явища, позбавлених усього випадкового, неістотного.

7. Метод пізнання від загального до одиничного.

8. Метод пізнання від окремого до загального.

9. Найсуттєвіші, стійкі, постійно повторювані, причинно-наслідкові взаємозв’язки і взаємозалежності економічних процесів та явищ.

10. Наука про відносини між людьми у процесі виробництва, розподілу, обміну та споживання матеріальних благ і послуг.

11. Сукупність прийомів, засобів і принципів, за допомогою яких досліджуються категорії і закони функціонування та розвитку економічних систем.

12. Сукупність фізичних та інтелектуальних здібностей людини, які вона використовує в процесі праці; здатність людини до праці.

13. Усе те, що необхідно для виробництва потрібних людям товарів і послуг.

14. Цілісна система заходів держави, спрямованих на розвиток національної економіки в інтересах усіх соціальних груп суспільства.





Дата публикования: 2015-03-26; Прочитано: 376 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...