Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Загальні методичні вказівки. При вивченні ЕМ розглядається теорія і робота всіх основних видів електричних машин, що розрізняються по своєму пристрою



При вивченні ЕМ розглядається теорія і робота всіх основних видів електричних машин, що розрізняються по своєму пристрою. Разом з тим необхідно пам'ятати, що в основу роботи ЕМ покладений принцип електромагнітної індукції. Усі ЕМ мають такі загальні елементи, як магнітна система і, у більшості випадків, дві обмотки, при цьому одна з них використовується для створення магнітного потоку.

На початку курсу розглядаються загальні принципи пристрою і роботи ЕМ і аналізуються ті явища в робочому процесі, що характерні для різних видів машин з метою використання цього аналізу при вивченні інших видів машин. Так, процеси, що мають місце в трансформаторах, зустрічаються в асинхронних і інших ЕМ.

Необхідно ознайомитися з історією розвитку ЕМ. Вітчизняні вчені і винахідники практично використовували електричні машини, а також розробили багато питань теорії.

В електромашинобудуванні важливу роль грає стандартизація. Основні характеристики електричних машин і трансформаторів нормовані держав-ними стандартами. Студенти повинні вивчити вимоги стандартів на ЕМ. При вивченні пристрою, конструкції і технічних даних електричних машин доцільно ознайомитися з каталогами продукції електропромисло-вості.

У вивченні робочого процесу електричних машин велику роль грають лабораторні заняття, на яких випробуються і досліджуються машини.

При вивченні відповідних розділів програми дисципліни "Електричні машини" необхідно виконувати числові приклади і розрахунки.

Курсовий проект виконується після вивчення теорії і проведення лабораторних занять по тому розділу, за яким виконується проект. Порядок курсового проектування викладений у методичних указівках до курсового проектування.





Дата публикования: 2015-03-26; Прочитано: 184 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...