Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Структура і принципи побудови зонових мереж зв'язку



Зонова телефонна мережа складається з місцевих телефонних мереж (міської і сільської), розміщених на території зони і внутрішньозонової телефонної мережі. Уся територія України, як і будь-якої іншої країни, розділена на зони телефонної нумерації. Зона нумерації - це частина території країни, на якій всі абоненти телефонної мережі охоплені єдиною семизначною нумерацією. Зона охоплює територію адміністративної області або адміністративно виділеного міста (Севастополь). Максимальна ємність місцевих телефонних мереж на території зони не повинна перевищувати 8 млн. номерів з обліком її безперешкодного розвитку на період не менше 50 років. На території області може бути організовано кілька зон, якщо це економічно виправдано. У зоні може бути встановлено якась кількість АМТС, розміщених в одному або декількох містах зони. На Україні організовано 26 зон телефонної нумерації (25 областей та Севастополь).

Внутрішьозонова мережа являє собою сукупність АМТС, що одночасно входять і в міжміську мережу – замовно-з’єднувальних (ЗЗЛ) і з’єднувальних міжміських (ЗМЛ) ліній. ЗЗЛ використовується для вихідного, а ЗМЛ - для вхідного міжміського зв'язку. Внутрішньозонова телефонна мережа забезпечує з'єднання між собою станцій і вузлів різних місцевих мереж однієї зони і вихід їх на міжміську мережу.

Зразок схеми побудови внутрішньо зонової телефонної мережі проілюстровано на рис.8.3. В обласному центрі розташована АМТС, зв'язана пучкам ЗЗЛ і ЗМЛ із усіма станціями зони безпосередньо (ЗЗЛ на МТМ обласного центра) або через вузли замовно- з’єднувальних (ВЗЗЛ) і з’єднувальних міжміських (ВЗМЛ) ліній. Вузли ЗЗЛ і ЗМЛ поєднують навантаження до і від АТС у загальні пучки для підвищення використання ЗЛ. На цих пучках, як правило, застосовуються системи передачі. На сільських телефонних мережах функції ВЗЗЛ і ВЗМЛ виконують центральні станції (ЦС) сільської мережі.

Можливе існування в зоні і декількох рівноправних АМТС, що можуть бути розташовані або в обласному центрі, або у великих містах, вилучених від обласного центра або прямих міжміських зв¢язків, що має з іншими зонами (наприклад, Кривій Ріг у Дніпропетровській зоні). Кожна АМТС, при цьому, обслуговує свою територію, свою групу місцевих мереж.

Якщо в зоні працює тільки одна АМТС, то крім неї організується ще додаткова АМТС, що використовується як резервна, для забезпечення зв'язком найбільш важливих абонентів зони у випадку виходу з ладу основної АМТС зони. Обсяг устаткування додаткової АМТС, що включає ЗЗЛ, ЗМЛ і міжміські канали, складає 5-10% устаткування основної АМТС зони. ЗЗЛ і ЗМЛ, включені в додаткову АМТС, практично є обхідними шляхами, що забезпечують живучість зонової мережі.





Дата публикования: 2015-03-26; Прочитано: 441 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...