Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Завдання 10.1.1



Потрібно знайти порушення і дати рекомендації по їх виправленню та відображенню в обліку

Вихідні дані до навчального завдання

Перед початком аудиторської перевірки за станом на 1 лютого 2011 р. проведено інвентаризацію каси фірми, внаслідок чого нестач та лишків не встановлено, проте під час подальшої глибокої перевірки повноти оприбуткування сум, одержаних готівкою за чеками з банку, установлено, що касир Джексон А. І. за чеком №108 отримала 14 грудня 2010 р. з банку готівкою 12 000,00 грн., а в касі оприбуткувала 10 000,00 грн..; або на 2000,00 грн. менше.

Під час перевірки розрахунків на фірмі було виявлено, що на багатьох платіжних дорученнях, доданих до виписок банку, відсутній штамп про їх виконання, а по деяких виписках банку зовсім не було виправдувальних документів, які підтвердили б перераховані пошті кошти для виплати поштових переказів. Оригінали доручень на перераховані пошті грошові кошти для виплати поштових переказів були знищені, проте списані суми віднесені в бухгалтерському обліку на взаємні розрахунки з транспортною фірмою як оплата за послуги. Суми виплати за поштовими переказами під час оформлення банківських документів в обліку записувались як перераховані на спеціальний рахунок фірми для погашення одержаних позик, бухгалтерські документи за цей період в автотранспортній фірмі та банку не збереглися. Під час аудиту було встановлено, що головний бухгалтер фірми, оформлюючи рахунки автотранспортній фірмі, штучно завищувала суми фактичних витрат на послуги, таким чином утворювала необґрунтовану кредиторську заборгованість, за рахунок якої в майбутньому пошті перераховувалися кошти. Під час суцільної перевірки і звіряння виписок банку за розрахунковими і спеціальними розрахунками на фірмі й зустрічної перевірки в банку було встановлено, що гроші з розрахункового рахунку перераховувались не на той рахунок, який указано в документах фірми, а пошті на виплату переказів. Зустрічною перевіркою на пошті встановлено, що всі грошові кошти під виглядом заробітної плати і витрат на відрядження перераховувалися на касира фірми. Зокрема, 10 грудня 2011 р. на рахунок касира перераховано витрати на відрядження у сумі 14 000,00 грн., 10 січня 2010 р. — 10 000,00 грн. як заборгованість по зарплаті, проте жодну із цих сум не було оприбутковано по касі фірми.

3. За короткий термін утворилися надлишки матеріальних цінностей на суму 5000,00 грн. Однією з причин їх утворення було те, що відпускання металовиробів для цехів проводилося без ваги.

4. Під час аудиту документів інвентаризації за останні роки встановлено, що регулювання різниці здійснено без оформлення протоколу рішення відповідної комісії. Головний бухгалтер за вказівкою директора фірми списав із підзвіту зав. складом А. П. Іванченка виявлену нестачу різних цінностей, таких як склобій, що утворився під час транспортування від постачальника, на суму 6800,00 грн. Списання проведено на підставі пояснювальної записки А. П. Іванченка і відображено кореспонденцію рахунків бухгалтерського обліку: дебет рахунку «Загальновиробничі витрати», кредит рахунку «Виробничі запаси». На фірмі на початок проведення аудиту було виявлено залежаних і непотрібних матеріалів на суму 10000,00 грн.

ТЕМА 10.2. Аудит довгострокових та короткострокових зобов'язань підприємства.

10.2.1.Питання для обговорення:

1. Особливості нормативно-правового забезпечення аудиту довгострокових та короткострокових зобов’язань.

2. Мета, завдання аудиту зобов’язань. Порядок одержання доказів (прямі та непрямі) при аудиті зобов’язань. Джерела достовірної й релевантної інформації при здійсненні аудиту зобов’язань.

3. Твердження управлінського персоналу відносно відображення в бухгалтерському обліку зобов’язань.

4. Методика аудиту операцій з зобов’язаннями: методи, способи (прийоми) перевірки зобов’язань; тестування господарських операцій на підставі даних внутрішнього контролю (тесті контролю); розробка процедур з метою збору аудиторських доказів (тести за суттю).

5. Розробка програми аудиту операцій з зобов’язаннями.

6. Особливості податкового обліку при аудиті операцій, пов’язаних із розрахунками за зобов’язаннями.

7. Особливості аудиту податкової звітності щодо ПДВ та податку на прибуток.

8. Використання аналітичних процедур при аудиті операцій з зобов’язаннями з метою збору аудиторських доказів.

9. Помилки та шахрайство при аудиті зобов’язань.

10. Формування висновків на підставі зібраних доказів щодо аудиту операцій з зобов’язаннями.

10.2.2.Практичні завдання:





Дата публикования: 2015-02-28; Прочитано: 140 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...