Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Загальна характеристика системи GSM



Загальна характеристика системи GSM

Структурна схема та склад обладнання системи

4.3 Структура TDMA-кадрів та повільні стрибки за частотою

4.4 Організація фізичних та логічних каналів в GSM

4.5 Приклад виклику в системі GSM

4.6 Модуляція радіосигналу та обробка мови

4.6.1 Модуляція радіосигналу

Обробка мови

Загальна характеристика системи GSM

Система GSM (Global System Mobile) була розроблена в Скандинавії та запроваджена у 1980 р.

Системи зв’язку стандарту GSM розраховані на використання в різних сферах. Вони надають широкий діапазон послуг з передачі мовних повідомлень і даних, аварійних сигналів, забезпечують підключення до телефонних мереж загального користування (PSTN), мереж передачі даних (PDN) і цифрових мереж з інтеграцією служб (ISDN).

У відповідності до рекомендації СЕРТ 1980 р. стандарт GSM на цифрову загальноєвропейську стільникову систему наземного мобільного зв’язку передбачає роботу в двох діапазонах частот: 890…915 МГц для передавачів мобільних станцій (МС) і 935…960 МГц для передавачів базових станцій (БС).

В стандарті GSM реалізовано багатостанційний доступ з часовим та частотним розділенням каналів (FDMA/TDMA). В структурі TDMA-кадру міститься 8 часових позицій на кожній з 124 частот-носіїв.

Для захисту від завад в радіоканалах при передачі інформаційних повідомлень застосовують блочне і згорткове кодування та перемежування. Підвищення ефективності захисту від помилок при малій швидкості переміщення мобільних станцій досягається перемиканням робочих частот в процесі сеансу зв’язку зі швидкістю 217 стрибків в секунду.

Для боротьби з інтерференційним завмиранням сигналів через багатопроменеве поширення радіохвиль в умовах міста в апаратурі зв’язку використовують еквалайзери, які забезпечують вирівнювання імпульсних сигналів з середньоквадратичним відхиленням часу затримки до 16 мкс.

Система синхронізації розрахована на компенсацію абсолютного часу затримки сигналів до 233 мкс, що відповідає максимальній дальності зв’язку чи максимальному радіусу стільника 35 км.

В стандарті GSM реалізована гаусова частотна маніпуляція з мінімальним частотним зсувом (GMSK). Обробка мови здійснюється в рамках прийнятої системи переривчастої передачі мови, яка забезпечує включення передавача тільки при наявності мовного сигналу і відключення передавача в паузах і в кінці розмови. Як перетворюючий пристрій обраний мовний кодек з регулярним імпульсним збудженням, довготривалим передбаченням і лінійним предикативним кодуванням (RPE-LTP-LPC). Загальна швидкість перетворення мовного сигналу – 13 кбіт/с.

Також GSM має стандарти для персональної безпеки інформації.

Характеристики системи GSM–900 наведені в табл. 4.1[4,5].

Таблиця 4.1 – Характеристика стандарту GSM– 900





Дата публикования: 2015-01-23; Прочитано: 512 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...