Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Множники, префікси та їх позначення для кратних і частинних одиниць СІ



1024 йота Й Y 10-1 деци д d
1021 зета ЗТ Z 10-2 санти с c
1018 екса Е (Э) E 10-3 милі м m
1015 пета П P 10-6 мікро мк m
1012 тера T T 10-9 нано н n
109 гіга Г G 10-12 піко п р
106 мега М M 10-15 фемто ф f
103 кіло к k 10-18 ато а a
102 гекто г h 10-21 зепто зп z
  дека дк da 10-24 йокто й y

7.Що представляють собою технологічні процеси подріблення і де вони застосовуються у виробничій практиці (наведіть приклади)

До механічних методів відносять подрібнення, різання, дозування, сепарування,перемішування, формування тощо.

Подрібнення використовують із метою зменшення розмірів матеріалів (руд,вугілля, мінералів, зерна, пластмас) шляхом роздавлювання, розколювання, розламування,різання.

Метод подрібнення та відповідну подрібнюючу машину вибирають у залежностівід фізичних властивостей та початкових розмірів матеріалу. Основне значеннямає твердість. Надтверді матеріали недоцільно розривати або роздавлювати.Кращими з методів для таких матеріалів будуть розбивання або розколювання.Усі машини за ступенем подрібнення розподіляють на три групи: для крупного(попереднього); середнього та дрібного; тонкого подрібнення. За розмірами кусків кінцевого продукту подрібнення поділяють на декілька класів. Процес подрібнення супроводжується значними витратами енергії. За Ребіндером, енергія, яка витрачається на подрібнення матеріалу, є сумою робіт на деформацію тіла та утворення нових поверхонь:

Цей процес використовують у виробництві пшеничного і житнього борошна, У виробництві борошна процес подрібнення зерна і проміжних продуктів є одним із головних, оскільки він впливає на вихід і якість готової продукції. Подрібнення зерна — одна з найбільш енергомістких операцій. Вона полягає у руйнуванні твердих тіл під дією ударних або стираючих зовнішніх сил. Розрізняють два види подрібнення: просте, за якого всі складові частини зерна подрібнюються рівномірно для одержання однорідної суміші, і вибіркове, коли тверді тіла, неоднорідні за складом, руйнуються для одержання часточок певних розмірів. Вибіркове подрібнення при цьому спрямоване на більш повне виділення твердих часточок.

При простих помелах зерна пшениці і жита, наприклад на оббивне борошно, використовують метод простого подрібнення, при складних помелах для одержання сортового борошна високої якості — метод вибіркового подрібнення.Широко використовують цей процес у вугільної та харчової промисловості та інш.





Дата публикования: 2015-01-24; Прочитано: 348 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...