Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Машини для подрібнення фаршу



Для тонкого подрібнення м'яса широко застосовують машини безупинної дії. У порівнянні з машинами періодичної дії, вони мають ряд переваг:

· високу продуктивність;

· можливість включення в потокову лінію;

· високий ступінь подрібнення сировини.

У залежності від конструкції подрібнювального механізму машини класифікують у такий спосіб:

· роторні подрібнювачі (колоїдний млин, мікрокуттер та ін.), подрібнювальний механізм яких складається з нерухомого статора й обертового ротора (рис. 3.16, а);

· багатоножові подрібнювачі, що містять набір ножів, змонтованих на валу всередині барабана або набір ножів і решіток (рис. 3.16, б та в);

· багатодискові подрібнювачі, що включають комплект дисків з зубами або ряд послідовно встановлених решіток з отворами (рис 3.18, г);

· барабанні подрібнювачі, що містять обертовий перфорований барабан із закріпленими усередині ножами, що обертаються з великою швидкістю, або з нерухомими ножами (рис. 3.18, д);

· комбіновані подрібнювачі (рис. 3.18, е).

З колоїдних млинів застосовують «Koruma» (Німеччина) та К6 – ФКМ.

У колоїдному млині механізм подрібнення складається з рухомих і нерухомих конусів. Сировина з бункера млина потрапляє на швидкообертовий розмелювальний конус грубого розмелу 3 (рис. 3.19). Потім через отвори 7 у конусі 3 сировина під дією відцентрової сили змушена просуватися до зовнішньої зубцюватої оболонки. Спочатку сировина проходить через рухомі і нерухомі поверхні конуса грубого розмелу і потім через такі ж поверхні тонкого розмелу. Сировина з конуса подрібнення направляється у вивантажувальний патрубок.

Технічна характеристика колоїдних млинів представлена в таблиці 3.5.

Таблиця 3.5 – Технічна характеристика колоїдних млинів

Марка Продуктивність, кг/г Установлена потужність, кВт Габаритні розміри, мм Маса, кг
діаметр висота
«Коruma», тип:          
  15-60 2,2      
  40-200 40,4      
70-300 8,8      
  200-800 14,7      
  500-2000 22,0      
  2500-15000 58,8      
К6 – ФКМ 1000-2000 22,0   1220-1235  

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Рис 3.19 Колоїдний млин К6 – ФКМ:

1 – нерухомий конус тонкого розмелу; 2 – рухомий конус тонкого розмолу; 3 – рухомий конус грубого розмелу; 4 – нерухомий конус грубого розмелу; 5 – регулювальна ручка; 6 – вивантажувальний патрубок; 7 – канал подачі сировини; 8 – вал.

Подрібнювач безупинної дії А1-ФКЕ/3 показаний на рис. 3.20. Його основні складові одиниці - електродвигун, станина, механізм подрібнення. Останній містить у собі: обертовий розподільний циліндр і спарені серповидні ножі - перший ступінь подрібнення; обертовий підрізний ніж 10, нерухомий ножовий диск 9 і обертовий ножовий диск 8 - другий ступінь подрібнення; обертовий підрізний ніж 7, нерухомий ножовий диск б і обертовий ножовий диск 5 - третій ступінь подрібнення; розвантажувальний диск із гайкою-регулятором. Ножові диски третього ступеня на відміну від ножових дисків другого ступеня мають більшу кількість зубів і великі розміри. Перший ступінь механізму подрібнення розміщений у звареному циліндричному корпусі з нержавіючої сталі. Корпус має охолоджувальну сорочку, у яку подається холодна вода температурою не вище 2 °С.

Вода для охолодження
Подача сировини

Рис 3.20. Подрібнювач А1 – ФКЕ/3:

Електродвигун; 2 – механізм подрібнення; 3 – гайка-регулятор; 4 – розвантажувальний диск; 5, 6, 8, 9 – ножові диски; 7, 10 – ножі підрізні; 11 – серповидні ножі; 12 –кожух;13 –фланець.

Другий і третій ступені подрібнення і розвантажувальний диск розміщені в литому корпусі, що кріпиться до станини і фланця електродвигуна. Розподільний циліндр, спарені серповидні ножі, що обертаються ножові диски і розвантажувальний диск на одній вісі змонтовані через проміжні кільця на втулці, що за допомогою гвинта закріплюється на валу електродвигуна.

Подрібнювач м'яса ЯЗ-ФІД призначений для тонкого подрібнення м'яса, попередньо подрібненого на вовчку з діаметром отворів решета 3 мм. На корпусі подрібнювача змонтовані прийомний бункер, що відкривається в сторону, місткістю 0,15 м3 і вихідний патрубок. У корпусі зібраний комплект ріжучого інструмента, що складається з почергово обертових і нерухомих-кільцеподібних ножів; частота обертання ножів близько 49 ± 2 с-1. Різці обертових ножів заточені під протилежними кутами, при цьому грані різців обертових ножів нахилені щодо осі убік обертання двигуна. Нерухомі й обертові ножі чергуються з проміжними кільцями. Подрібнювач установлений на колесах, що дозволяє проводити завантаження різного обладнання, експлуатованого в цеху, наприклад, фаршмішалок чи шприців. До переваг подрібнювача у порівнянні з традиційними куттерами відносяться безперервність роботи і можливість механічного завантаження наступного обладнання через вихідний патрубок за допомогою лопатевого вивантажника.

Аналогічну з конструкцією подрібнювача м'яса ЯЗ-ФИД мають конструкцію подрібнювача ЯЗ-ФИБ, ЯЗ-ФИА (рис. 3.21).

3.21. Подрібнювач ЯЗ-ФИБ:





Дата публикования: 2015-01-23; Прочитано: 981 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...