Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Концепція захисту інформації



З метою реалізації основ державної політики національної безпеки України, деталізації окремих її напрямків, розробки відповідних заходів в цьому важливому для інтересів держави напрямку, була розроблена і затверджена Кабінетом Міністрів України (Постанова КМУ від 08.10.97 р. № 1126) Концепція технічного захисту інформації (ТЗІ) в Україні. Концепція визначила основи державної політики у сфері захисту інформації інженерно-технічними заходами.

Враховуючи те, що технічний захист інформації є складовою частиною забезпечення національної безпеки України, мета Концепції забезпечити єдність принципів формування і проведення такої політики в усіх сферах життєдіяльності особи, суспільства та держави (соціальній, політичній, економічній, військовій, екологічній, науково-технологічній, інформаційній тощо) і бути підставою дня створення програм розвитку сфери технічного захисту інформації.

1. Інформаційна безпека держави являє собою такий стан інститутів держави і суспільства, за якого забезпечується надійний захист національних інтересів країни і її громадян в інформаційній сфері.

2. Обов'язок забезпечення інформаційної безпеки як невід'ємної складової національної безпеки покладається на інформаційну організацію держави.

3. Інформаційна організація держави повинна бути гарантом інформаційної безпеки держави та її інститутів, суспільства і громадян, стабільності політичного режиму в умовах процесів глобалізації, зростання загроз з боку міжнародного тероризму, ескалації діяльності екстремістських і сепаратистських рухів і організацій як усередині країни, так і за її межами.

4. Актуальним науковим і практичним завданням у сфері забезпечення інформаційної безпеки України є досягнення єдиного підходу до визначення оптимальних моделей і шляхів забезпечення інформаційної безпеки держави на основі виявлення найважливіших якісних і кількісних властивостей та параметрів цього явища.





Дата публикования: 2015-02-03; Прочитано: 1988 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...