Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Статичні характеристики транзистора для схеми з загальною базою, їх особливості



Кожна схема вмикання T. характеризується двома сім’ями статичних характеристик, які визначають співвідношення між струмами в колах електродів транзистора і напругами, що прикладені до цих електродів. Такими характеристиками є: вхідні , вихідні . Ці характеристики є незалежними і звичайно використовуються на практиці. Вони можуть бути побудовані за даними розрахунку або експерименту для кожної схеми вмикання.

 
 


Вхідні статичні характеристики для схеми з ЗБ показані на мал.1 при . При − характеристика подібна прямій вітці вольт-амперної характеристики діода.

При характеристика зміщується (зсувається) уверх, що пояснюється розширенням колекторного переходу та зменшенням ширини бази. В цьому випадку при збільшується градієнт концентрації дірок у базі . Це супроводжується збільшенням струму емітера.

Вихідні характеристики T. в схемі ЗБ при показані на мал.2.

Характеристика при є характеристикою колекторного р-n -переходу, зміщеного у зворотному напрямку. При цьому . Зі збільшенням струму емітера згідно з рівнянням . Як видно з графіка, при струм може досягати значної величини і практично не змінюється зі збільшенням .

Статичні характеристики визначають співвідношення струмів в колах електродів транзистора від напруг на цих електродах.

Зміна колекторної напруги від нуля до достатньо великих значень зворотної напруги лише у слабкому ступені впливає на струм колектора, тому що КП збирає усі дірки, які досягають до нього незалежно від величини напруги . Невелике збільшення колекторного струму при збільшенні пояснюється тим, що при цьому розширюється КП, зменшується ширина бази і незначно збільшується . При відбувається пробій колекторного переходу і колекторний струм різко зростає. Такий режим роботи є неприпустимим. На мал.2 бачимо дві області: активний режим ( коли колекторний перехід зміщений у зворотному напрямку); режим насичення (, коли колекторний перехід зміщений у прямому напрямку; струм колектора зменшується до нуля). Це пояснюється тим, що виникає прямий струм КП який спрямовано назустріч струму зв’язаному з .





Дата публикования: 2015-02-03; Прочитано: 808 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...