Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Природа та поняття судової влади



Судова діяльність є різновидом юрисдикційної дія-ті, якій притаманні універсальні ознаки як право охорони, так і правозахисту.Суди самостійні і незалежні в своїй дія-сті. Вони нікому не підзвітні й мають повноваження, якими їх наділено за відповідної сили мають силу закону у конкретній справі. Основним завданням суд.діял. є здійснення правосуд., що об’єднує кулька форм судачин, а саме: конститу,цив, крим,адмін., господ. Судам належить центральне місце в системі правового захисту констит. Та ін..прав.цінностей.Специфіка суд.діял.полягає в тому, що її властиві такі ознаки держ.влади як правосуд або юрисдикційн., публіччн. і субординаційність. Юрисдикційність – суд.діял.полягає в сукупності правомочностей суб’єктів цієї діяльн. З розгляду та розв’язання конят., адмін., крим, цив і господ.справ.публічність суд діяльн.-суть відкритості. Субординаційність суд.діяльн. є організаційною ознакою й полягає в тому,що суди утворює єдину систему з трьох суд.інстан. Т.ч, судова діял. Полягає в розгляді та розв’язанні спірних питань із захисту права, відновлення порушеного права,припинення порушення права, застосування заходів правового впливу, в тому числі санкцій, шляхом розгляду суд.справ, аналізу суд.статистики й узагальнення судової практики.





Дата публикования: 2015-02-03; Прочитано: 888 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...