Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Регуляторна характеристика



Залежність зміни навантаження від частоти обертання колінчастого вала при заданій настройці регулятора частоти обертання називають регуляторною характеристикою (крива 5 рис. 6.2). Для регуляторів з жорстким зворотним зв’язком зменшення навантаження викликає збільшення частоти обертання колінчастого валу і навпаки.

Ступінь нерівномірності частоти обертання при наборі або скиданні навантаження оцінюється величиною :

.

Технічні вимоги до регуляторів встановлюються ГОСТ 10511-72 і технічними умовами на виготовлення.

У разі застосування ізодромного регулятора частоти обертання регуляторна характеристика двигуна співпадає з навантажувальною.

Поле навантажень і частот обертання дизеля має наступні обмеження: найменша і найбільша частоти обертання колінчастого вала; обмежувальна характеристика у вигляді залежності найбільшої потужності від частоти обертання.

Найменша частота обертання встановлюється для кожного двигуна і знаходиться в межах 30...45% номінального режиму. Її величина залежить від ряду чинників: стійкості роботи дизеля з допустимою нестабільністю частоти обертання колінчастого валу; забезпечення запасу по частоті обертання від нижньої зони критичних резонансних частот валопровода; відсутності негативних впливів на показники роботи двигуна в експлуатації, наприклад, пониження в’язкості дизельного масла, утворення нагару на деталях циліндропоршневої групи і газовипускного тракту і ін.

Найбільша частота обертання вала встановлюється з урахуванням її впливу на знос і довговічність деталей унаслідок збільшення сил інерції в кривошипно-шатунному механізмі. Зазвичай для дизелів тепловозів найбільша частота обертання співпадає з її значенням на номінальному режимі.





Дата публикования: 2015-01-23; Прочитано: 667 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...