Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Призначення, класифікація високоточної зброї (ВТЗ). Призначення, тактико-технічні характеристики літака A-10A



В даний час масове оснащення військ високоточною зброєю стало найважливішою особливістю сучасного етапу розвитку військової техніки і зброї багатьох держав міру. Цей процес істотно впливає на характер бою й операції.

Відмітною рисою бойових дій стали масовані вогневі удари, яки наносяться по угрупованнях військ і об'єктам як у тактичної, так і в оперативній глибині. Різко зросла інтенсивність бойових дій. Одночасна поразка конфронтуючих угруповань противника на всю глибину їхньої оперативної побудови стало основним способом вогневого забезпечення військ.

До високоточної зброї (ВТЗ) (HIGH-PRECISION WEAPONS) відносять таку зброю, без'ядерні боєприпаси якої в сукупності із системою наведення дозволяє знищувати задані об'єкти з першого пострілу (пуску) з імовірністю не нижче 0,5 у будь-яких метеоумовах дня і вночі при активній протидії з боку противника.

Створення ВТЗ ведеться в рамках концепції «постріл-поразка» ще з часу агресії США в Південно-Східній Азії (Вьетнам), що поклала початок більшому колу американських програм створення озброєння і військової техніки на базі новітніх науково-технічних досягнень.

Історично першими зразками подібної зброї були керовані і авіабомби яки корегуються (наприклад, «Уоллай» з лазерною системою наведення) і ракети класу «повітря-поверхня».

Прийняття на озброєння систем ВТЗ привело до наступного основним наслідкам при веденні війни звичайними засобами:

1. Зросла до (8...10): 1 необхідна перевага в силах і засобах противника на напрямку головного удару для успішного проведення операції;

2. Зросли приблизно на порядок втрати військ у живій силі й особливо в техніку у порівнянні з рівнем, типовим для воєн із застосуванням звичайної зброї;

3. Більш ніж у три рази зросли бойові можливості військ без збільшення їхньої чисельності.





Дата публикования: 2015-02-03; Прочитано: 312 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...