Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

ПИТАННЯ 4. Слідча ситуація і її криміналістичне значення



Слідча ситуація - це сукупність інформаційних, процесуальних, тактичних, психологічних і організаційних умов, за яких на конкретний момент здійснюється розслідування справи.

Слідчі ситуації поділяють на прості та складні; проблемні та конфліктні; типові та специфічні; закриті та відкриті; одноеле-ментні та комплексні; сприятливі та несприятливі; початкові, проміжні, кінцеві.

Для вирішення слідчої ситуації необхідно прийняти тактичне рішення, що передбачає вибір засобів і методів виявлення, фіксації, дослідження та використання джерел доказової інформації в розслідуванні. Певна слідча ситуація зумовлює прийняття слідчим конкретного тактичного рішення. Вирішення слідчої ситуації передбач'ає застосування тактичної комбінації і тактичної операції. Тактична комбінація - це поєднання тактичних прийомів чи слідчих дій та інших заходів, що має на меті вирішення конкретного завдання розслідування, яке зумовлене слідчою ситуацією.

Тактична операція передбачає поєднання однойменних і різнойменних слідчих дій, а іноді - й організаційно-технічних заходів, спрямованих на виконання завдань розслідування у конкретній слідчій ситуації. -

ТЕМА: Організація і планування розслідування





Дата публикования: 2015-01-04; Прочитано: 284 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...