Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Монетаристський механізм регулювання економіки



В основі монетаризму лежить обґрунтування достатньої конкурентності ринків і спроможності ринкової системи автоматично досягати макроекономічної рівноваги. Вони вважають державне регулювання шкідливим для розвитку підприємництва, яке робить дестабілізуючий вплив на економіку. Монетаристи розглядають грошовий обіг як єдиний чинник, що визначає рівень виробництва, зайнятості, цін. На відміну від кейнсіанців, монетаристи заперечують фіскальну політику з її дискретними заходами, вважаючи, що вона лише дестабілізує економіку. Вони виступають за дотримання монетарного правила, відповідно до якого грошова маса повинна розширюватися щорічно в тому ж темпі, що і потенційний ріст реального ВНП. Монетаристи віддають перевагу забезпеченню бідних додатковим прибутком, щоб вони вирішували свої проблеми без втручання держави. На їхню думку, попит і пропозиція – найбільш потужні економічні важелі і найбільш корисні. Тому державу не повинна торкатися бізнесу, а повинна дати йому "робити свою справу". Монетаристи переконані, що закон про мінімальну заробітну плату шкодить людям, збільшуючи безробіття, тому що він підвищує вартість робочої сили, робить невигідним для багатьох фірм тримати робітників з низькою оплатою праці, – у результаті тих, хто міг би в інших умовах залишитися на роботі, звільняють.





Дата публикования: 2015-01-04; Прочитано: 422 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...