Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Визначення запиленості повітря та гігієнічна оцінка результатів вимірювання запиленості атмосферного повітря і повітря приміщень різного призначення



Запиленість повітря визначають за аспіраційно-ваговим і аспіраційно-лічильним методом.

Аспіраційно-ваговий полягає в протягуванні певного об’єму повітря за допомогою електроаспіратора Мігунова через аерозольний фільтр АФА-18 з нетканого синтетичного фільтрувального полотна Петрянова,закріпленого в спеціальному лійкоподібному алонжі. Фільтр зважують на аналітичних терезах до і після аспірації повітря. Тривалість відбору залежить від ступеня запиленості повітряного середовища,швидкості аспірації повітря при відборі проб і визначається за формулою: Т= а*100/С*W (Т-час аспірації,а-мінімальна необхідна наважка пилу на фільтрі,С-ГДК досліджуваного пилу, W- швидкість аспірації повітря). Розрахунок концентрації пилу: С=(q₂-q₁)*1000/V₀ (С-концентрація пилу, q₁-маса фільтра до аспірації, q₂-маса фільтра після аспірації, V₀- об’єм повітря приведений до нормальних умов).

Аспіраційно-лічильний метод:фільтри АФА накладають фільтруючою поверхнею на предметне скло і тримають кілька хвилин над парами ацетону до розплавлення тканин фільтра до прозорої плівки,в якій під мікроскопом добре видно фіксовані пилові частинки. Отримані препарати досліджують під мікроскопом за допомогою окулярного мікрометра,який являє собою лінійку нанесену на кругле скло з діаметром,що дорівнює внутрішньому діаметрові окуляра мікроскопа.





Дата публикования: 2015-01-04; Прочитано: 1437 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...