Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Тема 11: Референдний процес в Україні



Порядок призначення (проголошення) всеукраїнського референдуму. Територіальна організація всеукраїнського референдуму, порядок утворення комісій референдуму та складення списків його учасників. Порядок реєстрації уповноважених осіб, офіційних та міжнародних спостерігачів для участі у всеукраїнському референдумі. Порядок проведення агітації та фінансове і матеріально-технічне забезпечення проведення всеукраїнського референдуму. Порядок проведення голосування, встановлення результатів та правові наслідки всеукраїнського референдуму. Порядок оскарження рішень, дій чи бездіяльності, що стосуються всеукраїнського референдуму, відповідальність за порушення законодавства України.

Тема 12: Порядок реалізації конституційних прав, свобод та обов’язків громадянина та людини в Україні

Порядок набуття та припинення громадянства України. Порядок надання, припинення та позбавлення статусу біженця і особи, яка потребує додаткового або тимчасового захисту. Порядок надання, припинення та позбавлення статусу закордонного українця, іноземця, особи без громадянства. Конституційно-процесуальні основи реалізації права на свободу об’єднання та мирні зібрання. Порядок розгляду звернень громадян.





Дата публикования: 2015-01-10; Прочитано: 660 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...