Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Задача 7. 9



У 2006 р. торгівельне підприємство розглядало проект комп'ютеризації діловодства. Було проведено дослідження запропонованих на ринку систем, що обійшлося компанії в 20 тис. грн. Проте, проект було відкладено, і знов до розгляду цього питання підприємство повернулося тільки в 2007 р. На 2008 р. і далі заплановані наступні заходи, які обіцяють економію на поточних витратах: скорочення зайнятих у відділі бухгалтерії і на складі (приблизно 5 чоловік з річною зарплатою кожного 60 тис. грн.), установка комп'ютеризованої системи замовлень сировини і матеріалів приведе до ліквідації простоїв виробництва, що заощадить ще 50 тис. грн., своєчасне відвантаження заощадить 20 тис. грн., контроль над оплатою споживачів дозволить отримати додаткові потоки у розмірі 15 тис. грн. в рік. Техніка, що купується, і програми коштують 500 тис. грн. і ще 30 тис. грн. коштує монтаж і налагодження системи. Комп'ютерна система амортизується за 4 роки. Обслуговування системи потребує двох нових високопрофесійних фахівців з річною оплатою праці 75 тис. грн. в рік кожному. Ремонтні і операційні витрати складуть 25 тис. грн. в рік. Податок на прибуток підприємства 24%. Ставка дисконтування 15%.

Завдання:

1. Визначіть початкові інвестиційні витрати і операційні потоки по роках реалізації проекту.

2. Розрахуйте термін окупності.

3. Розрахуйте коефіцієнт вигоди-витрати.

4. Розрахуйте чисту приведену вартість проекту.

5. Як зміниться оцінка ефективності проекту, якщо наприкінці четвертого року техніку вдасться продати за 25 тис. грн.





Дата публикования: 2015-01-10; Прочитано: 195 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...