Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

End Sub. Деякі задачі можна розв’язувати як з використанням операторів циклу, так і за допомогою методів та вла­стивостей об’єктів Excel



Деякі задачі можна розв’язувати як з використанням операторів циклу, так і за допомогою методів та вла­стивостей об’єктів Excel.

3.2 Контрольні питання.

Оператор циклу FOR – NEXT і його робота.

Оператор циклу FOR EACH.

Параметр циклу та його використання.

Оператори циклу з передумовою і з післяумовою.

Що таке вкладені цикли, яка їхня структура?

Як здійснюється достроковий вихід з циклу7

Алгоритми обчислення суми і кількості.

3.3 Індивідуальні завдання

Виконайте завдання свого варіанту, написавши для кожного з них окрему процедуру. Завдання №2 виконайте двома способами – за допомогою операторів циклу, а також з використанням потрібних методів та властивостей об’єктів Excel.

Варіант 1

Занесіть на Лист Excel у 3 стовпці значення Х, Y і Z, якщо Х приймає значення з інтервалу [ –1; 1 ] із кроком 0.1, а Y і Z обчислюються за формулами:

Для значень Y, отриманих у попередній задачі, знайдіть середнє значення та запишіть його на Лист Excel.

Серед значень Z із діапазону знайдіть перше, яке виявиться більше відповідного йому значення Y. Якщо таких значень немає, виве­діть відповідне повідомлення.

Варіант 2

Занесіть на Лист Excel у 3 стовпці значення Х, Y і Z, якщо Х приймає значення з інтервалу [ –1; 2 ] із кроком 0.1, а Y і Z обчислюються за формулами:

Запишіть до клітині D1 деяке число М. Знайдіть в діапазоні, отриманому в попередній задачі, усі клітки, що містять значення, рівні М, та виділіть їх кольором.

Серед значень Z з цього ж діапазону знайдіть перше додатне значення і те значення Х, що йому відповідає.

Варіант 3

Занесіть на Лист Excel у 3 стовпці значення Х, Y і Z, якщо Х приймає значення з інтервалу [ –2; 1 ] із кроком 0.1, а Y і Z обчислюються за формулами:

Знайдіть суму чисел з діапазону значень Z, отриманих в задачі №1.

Для кожного стовпця з діапазону, отриманого в попередній задачі, обчисліть найменше додатне значення. Запишіть їх на Лист Excel під кожним стовпчиком.

Варіант 4

Занесіть на Лист Excel у 3 стовпці значення Х, Y і Z, якщо Х приймає значення з інтервалу [ –2; 4 ] із кроком 0.15, а Y і Z обчислюються за формулами:

Знайдіть найбільше значення Z з діапазону, отриманого в поперед­ній задачі.

Знайдіть суму тих значень Y, яким відповідають додатні значення змінної Z, і підрахуйте їх кількість

Варіант 5

Занесіть на Лист Excel у 3 стовпці значення Х, Y і Z, якщо Х приймає значення з інтервалу [ 0; 3 ] із кроком 0.1, а Y і Z обчислюються за формулами:

Знайдіть середнє значення всіх чисел, отриманих у задачі №1, а потім суму тих значень Z з діапазону, що більші, ніж середнє.

Підрахуйте, скільки разів в отриманому діапазоні значення Z змінюють свій знак із плюса на мінус.

Варіант 6

Занесіть на Лист Excel у 3 стовпці значення Х, Y і Z, якщо Х приймає значення з інтервалу [ –30, 10 ] із кроком 2, а Y і Z обчислюються за формулами:

Знайдіть суму додатних значень Y, отриманих у задачі №1.

Підрахуйте загальну кількість від’ємних значень Z в діапазоні з попередньої задачі та замініть кожне таке значення на 0.

Варіант 7

Занесіть на Лист Excel у 3 стовпці значення Х, Y і Z, якщо Х приймає значення з інтервалу [ 0, 5 ] із кроком 0.2, а Y і Z обчислюються за формулами:

Знайдіть найменше значення Z з діапазону задачі №1 та значення Х, яке йому відповідає.

Обчисліть для кожного стовпця діапазону з попередньої задачі кількість чисел, більших, ніж 2. Запишіть отримані результати на Лист Excel під кожним стовпчиком.

Варіант 8

Занесіть на Лист Excel у 3 стовпці значення Х, Y і Z, якщо Х приймає значення з інтервалу [ –3; 3 ] із кроком 0.1, а Y і Z обчислюються за формулами:

Знайдіть максимальні значення Y та Z з діапазону, отриманого з попередньої задачі, і виділіть їх кольором.

Напишіть процедуру, яка до всіх додатних значень Z додає 1, а від усіх від’ємних значень Z віднімає 1.

Варіант 9

Занесіть на Лист Excel у 3 стовпці значення Х, Y і Z, якщо Х приймає значення з інтервалу [ 0, 4 ] із кроком 0.2, а Y і Z обчислюються за формулами:

Знайдіть середні значення елементів стовпчиків зі значеннями Y і Z та запишіть результати під стовпчиками.

Виділіть кольором елементи з діапазону, отриманого з задачі №1, які більші, ніж 1,5 та підрахуйте кількість цих елементів.

Варіант 10

Занесіть на Лист Excel у 3 стовпці значення Х, Y і Z, якщо Х приймає значення з інтервалу [ –2; 1 ] із кроком 0.1, а Y і Z обчислюються за формулами:

Знайдіть окремо суми додатних значень Y та Z.

Для значень Y і Z з діапазону попередньої задачі підрахуйте кіль­кість пар одного знака.

Варіант 11

Занесіть на Лист Excel у 3 стовпці значення Х, Y і Z, якщо Х приймає значення з інтервалу [ –1; 4 ] із кроком 0.2, а Y і Z обчислюються за формулами:

Знайдіть найбільше і найменше значення Y з діапазону задачі №1.

Виділіть кольором ті рядки, в яких розташовані значення Z, менші, ніж 0,4, та підрахуйте їхню кількість.

Варіант 12

Занесіть на Лист Excel у 3 стовпці значення Х, Y і Z, якщо Х приймає значення з інтервалу [ –1; 2 ] із кроком 0.1, а Y і Z обчислюються за формулами:

Знайдіть середнє значення Y та Z з діапазону задачі №1.

Виділите кольором ті значення Z, які дорівнюють першому зна­ченню Z з діапазону задачі №1, та підрахуйте їх кількість.





Дата публикования: 2015-01-10; Прочитано: 221 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...