Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Управління проектом



Для досягнення стабільних позитивних результатів проекти повинні бути легко керованими. Розробка легко керованих про­ектів вимагає діяльності в двох паралельних напрямах. По-пер­ше, необхідно залучити всіх, хто робить ставку на проект (тобто всіх, хто може виграти при здійсненні проекту), до визначення конкретних цілей проекту і засобів їх досягнення. По-друге, не­обхідний пошук такого варіанту (серед наявних варіантів), який би забезпечував економне витрачання ресурсів при реалізації проекту.

Управління проектом (Project Management) - це процес керівництва та координації людських, матеріальних та фінансо­вих ресурсів протягом життєвого циклу проекту шляхом засто­сування сучасних методів та техніки управління для досягнення визначених у проекті результатів за складом та обсягом робіт, вартістю, часом, якістю та задоволенню інтересів учасників про­екту.

Управління проектом базується на системному підході. Йо­го реалізує команда проекту. При цьому методи проектного аналізу застосовуються як складова у процесі управління про­ектом.

Для розуміння процесу управління проектом наводимо сис-темноорієнтовану модель управління проектом.

Управління проектом складається з таких секцій:

* стратегічне управління проектом (управління системою цілей);

* оперативне управління проектом (управління системою діяльності);

* інструментальне управління проектом (управління дію­чою системою).

До етапів управління проектом відносяться:

* початок та побудова проекту;

* поточне управління та узгодження;

* криза проекту;

* завершення проекту.

Етапи управління проектом мають відповідне змістовне навантаження:





Дата публикования: 2015-01-10; Прочитано: 316 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...