Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Реферати. Феодальна держава Росії



Феодальна держава Росії.

Література

1. Крип`якевич І. П. Історія України. – Львів, 1990. – с.278-280,376-378.

2. Исаев И. А. История государства и права России. – М: Госюриздат, 1994.

3. История государства и права Украинской ССР. В 3 т. – К., 1987, Т.1. – с. 250-262.

Тема 7. Особливості розвитку державі і права в країнах Сходу

1. Арабський халіфат:

а) передумови виникнення держави;

б) державний устрій;

в) мусульманське право.

2. Феодальна держава і право Китаю.

3. Феодальна держава в Японії.

Методичні вказівки

При розгляді питань даного семінарського заняття слід з акцентувати увагу на особливостях розвитку держави і права країн середньовічного Сходу, зокрема Арабського Халіфату і Японії. Держава арабський Халіфат виникає внаслідок об’єднання арабських племен центром розселення яких був Аравійський півострів. Характерною рисою встановлення держави в арабів було релігійне забарвлення цього процесу, тісний зв’язок між утворенням держави і виникненням нової релігії – ісламу. В Арабському Халіфаті право розвивалось в тісному зв'язку з ісламом. Основним джерелом релігійної і правової догматики арабів став Коран. Доповненням його була Сунна (запис переказів та легенд про життя Мухаммеда) та Тефсир (тлумачення Корану та Суни). Сформована правова система мала назву Шаріату. Використовували мусульманські судді і судовий прецедент.

В Японії виникнення феодальної держави датується 7 ст. Після перевороту Тайка влада в країні зосереджується в руках імператора. Вищими органами державної влади були державна рада, державний секретаріат і вісім відомств. В період середньовіччя основним джерелом права в Японії був імператорський указ. Зберігали свою силу і правові звичаї.





Дата публикования: 2015-01-04; Прочитано: 174 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...