Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Розрахунок завантаження точок перетинів маршрутів у вузлах



Для кожної точки перетинання маршрутів на підходах і усередині вузла необхідно визначити завантаження. Для цього необхідно накреслити схему перетинання, поставити сигнальні знаки і світлофори, указати розрахункову довжину та число поїздів у кожному напрямку (рисунок 3.1), а потім розрахувати час заняття перетинання поїздом кожної категорії при прийомі у вузол і при відправленні з вузла за методикою, викладеної в [1, 9, 10].

Рисунок 3.1 - Схема перетинання головних колій на підході до вузла (зі шлюзом)

При цьому варто врахувати, що при занятті перетинання пасажирськими поїздами, що слідують із вузла, не завжди є дві блок-дільниці від пасажирської станції до перетинання. У таких випадках (рисунки 3.2,б; 3.3,б) до розрахунку варто приймати одну блок-дільницю зі швидкістю руху на неї 40 км/год.

Рисунок 3.2 - Варіанти розрахункових схем вузла при підході одноколійних ліній

Рисунок 3.3 - Варіанти розрахункових схем вузла при підході однієї або декількох двоколійних ліній

Для схем на рисунок 3.4 час завантаження перетинання всіма маршрутами протягом доби визначається по загальній формулі

Тз= Nitiсовм, (3.1)

однак тут Тсовм =0, тому що в розрахунку враховуються тільки взаємно пересічні маршрути. Приймання пасажирських поїздів з Г на ПС і відправлення їх назад через стрілки 1 і 7 не враховується в розрахунку.

Рис. 3.4. Схема перетинання головних колій на підході до вузла (зі шлюзом)

Для схеми на рисунку 3.4 при прийомі або відправленні вантажних поїздів лінії Г можливе сполучення маршрутів прийому та відправлення пасажирських поїздів лінії Б.

Тсовм=Nпрпс tпрпс Nотпс tотпс (3.2)

Прийом пасажирських поїздів з Г на ПС через стрілки 1 і 17 по шлюзовій колії в розрахунку не враховується. Аналогічно не враховується відправлення вантажних поїздів на Б, тому що це маршрут не перетинання, а злиття.

При особливо інтенсивному русі за розрахунковий період може прийматися не 1440 хв, а згущений період (Tзп) - 120 хв., протягом якого середньогодинні розміри руху в курсовому проекті можуть бути подвоєні.

Якщо завантаження перетинання виявиться менш половини розрахункового періоду, то при проектуванні вузлів радіального типу або з послідовним розташуванням основних станцій і пропуском вантажних поїздів через пасажирську станцію одноколійні підходи варто примикати безпосередньо до горловини станції, домагаючись скорочення ворожих перетинань шляхом укладання необхідного числа паралельно покладених з'їздів і з'єднань; при підході двоколійної та одноколійної лінії варто споруджувати передвузловий пост без колійного розвитку.

Для вузлів з послідовним розташуванням станцій без пропуску вантажних поїздів через пасажирську станцію, а також однобічним розташуванням головних колій для пасажирського руху стосовно сортувальної станції та для вузлів з паралельним розташуванням станцій на підходах можуть споруджуватися передвузлові пости без колійного розвитку або пости-шлюзи (найпростіші).

При завантаженні перетинання більше половини розрахункового періоду, а також при розмірах руху на одноколійній лінії більше 15 пар поїздів, а на двоколійній більше 60 поїздів в одному напрямку варто проектувати повні пости-шлюзи або колієпровідні розв'язки в різних рівнях.

Якщо одноколійна лінія перетинає двоколійну з особливо інтенсивним рухом, а також при підході двох двоколійних ліній у всіх випадках варто проектувати колієпровідні розв'язки в різних рівнях.





Дата публикования: 2015-01-10; Прочитано: 348 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.009 с)...