Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Завдання. Крохмале-патоковий комбінат (підприємство 1) виготовляє і реалізує три основні види продукції: глюкозу



Крохмале-патоковий комбінат (підприємство 1) виготовляє і реалізує три основні види продукції: глюкозу, патоку, крохмаль; обсяги реалізації якої і ціни наведені в табл. 4.1. Дані про обсяги реалізації і ціни на крохмаль, який виготовляється і реалізується також двома іншими аналогічними підприємствами, наведено в табл. 4.2.

Обчислити за даними таблиці 1 індивідуальні індекси товарообороту, цін, фізичного обсягу продукції; зведені індекси товарообороту, цін, фізичного обсягу продукції. Показати взаємозв’язок індексів. Розрахувати абсолютну зміну товарообороту, а також зміну товарообороту за рахунок зміни цін на продукцію і за рахунок зміни фізичних обсягів продукції. Показати взаємозв’язок абсолютних змін.

Таблиця 4.1

Обсяг реалізації і ціна продукції крохмале-патокового комбінату (підприємства 1)

Продукція Базисний період Звітний період
Обсяг реалізації q0, тис. т Ціна 1 тони продукції р0, грн Обсяг реалізації q1, тис. т Ціна 1 тони продукції р1, грн
Глюкоза 8+N   10+N  
Патока 30+N   26+N  
Крохмаль 15+N   11+N  

Таблиця 4.2

Обсяг реалізації і ціна крохмалю на підприємствах 2 і 3

Підпри-ємство Базисний період Звітний період
Обсяг реалізації q0, тис. т Ціна 1 тони крохмалю р0, грн Обсяг реалізації q1, тис. т Ціна 1 тони крохмалю р1, грн
  32+N   39+N  
  16+N   10+N  

(N – номер студента по списку в журналі групи).

Визначити індекси середньої ціни крохмалю змінного складу, фіксованого складу і структурних зрушень за даними трьох підприємств, а також абсолютну зміну середньої ціни 1 тони крохмалю в цілому і за рахунок зміни цін на підприємствах та за рахунок структурних зрушень у їх реалізації. Показати взаємозв’язок індексів. Показати взаємозв’язок абсолютних змін. За результатами розрахунків зробити висновки.





Дата публикования: 2015-01-09; Прочитано: 254 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...