Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Юрій Володимирович Чучук



Коректор Мар’яна Орлів


[1] Заснований в 1973р. в результаті угоди, укладеної між професійними бухгалтерськими організаціями Австралії, Канади, Франції, Німеччини, Японії, Мексики, Нідерландів, Великобританії, Ірландії та США. Зараз до складу КМСБО входять понад 150 членів з більш ніж 100 країн світу, які представляють понад 2 млн. бухгалтерів.

1 Необхідно звернути увагу, що поняття «принцип» більш жорстке, аніж «правило», тому що з правил можуть бути виключення, а принципів треба завжди дотримуватися.

1 Але це потрібно пов’язати з суттєвістю: якщо величина цієї статті суттєва, то вона показується окремим рядком, а якщо ні - об’єднується з однорідною за змістом статтею або показується по статті іншим активом, іншим зобов’язанням тощо.

1 Всі форми звітності затверджуються органами статистики (а фінансові звіти ще і МФУ), які надають кожній формі номер. Так Баланс зареєстрований як форма 1(Ф.1).

1 В Звіті про фінансові результати суб'єкта малого підприємництва (Ф.2-м) фінансовий результат подається за методом характеру витрат, тобто витрати подаються за їх елементами: матеріальні витрати, витрати на оплату праці, відрахування на соціальні заходи, амортизація, інші операційні витрати тощо, тобто в даному випадку витрати не перекласифіковуються за функціями витрат (технологічні, адміністративні, витрати на збут тощо).

1 Задачі цього розділу розв’язувати без врахування податків.

[2] В Законі України „Про оподаткування прибутку підприємств” з метою віднесення активів до основних засобів встановлена вартісна межа – 1000 грн., тому підприємства, як правило, і з метою бухгалтерського обліку використовують зазначену величину.

[3] При застосуванні П(С)БО 31 Міністерство фінансів України у Листі від 01.06.2006 № 31-34000-10-5/11601 рекомендує суттєвим часом вважати час, що становить більше трьох місяців.

[4] Податкове законодавство передбачає виділення об’єктів основних засобів в окрему групу 4 з 01.01.2004 р., до зазначеного часу такі активи були у складі основних засобів групи 2

1 Доцільно відзначити, що облік фінансових інвестицій відбувається тільки у інвестора. У підприємства, яке отримало інвестиції, отримані активи не обліковуються як фінансові інвестиції. Вони обліковуються як відповідні активи (Дт гроші, основні засоби, матеріали та інше – в залежності від того, що отримали) з віднесенням вартості цих активів до статутного капіталу (якщо інвестиції зроблені як внесок у статутний капітал) або до зобов’язань (якщо інвестиції зроблені в облігації, векселі та інше).

1 Методика визначення теперішньої вартості детально розглянута в третьому розділі

1 Голов С.Ф.





Дата публикования: 2015-01-04; Прочитано: 222 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.009 с)...