Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Основні принципи динамічного моделювання



Экономическая кибернетика

5-й курс 1-й семестр

Вариант работы соответствует остатку от деления на 30 двух последних цифр зачетной книжки.

Задачі динамічного програмування

Основні принципи динамічного моделювання

У ЗЛП економічний процес вважається статичним, тобто не залежним від часу, тому оптимальне рішення знаходиться тільки на один етап планування.

Такі задачі називаються одноетапними чи однокроковими.

У задачах динамічного програмування економики процес залежить від часу (декількох етапів (періодів) часу), тому є ряд оптимальних рішень (послідовно для кожного етапу), що забезпечують оптимальний розвиток процесу в цілому.

Задачі ДП називаються багатоетапними або багатокроковими.

ДП являє собою математичний апарат, що дозволяє здійснити оптимальне планування багатокрокових керованих процесів і процесів, що залежать від часу.

Економічний процес називається керованим, якщо можна впливати на хід його розвитку. Керуванням називається сукупність рішень, прийнятих на кожному етапі з метою впливу на хід процесу (розподіл і перерозподіл засобів на кожному етапі).

Наприклад, випуск продукції будь-яким підприємством – керований процес, тому що він визначається зміною ресурсів, складу устаткування, обсягом постачань сировини і т. ін.

Початком етапу керованого процесу вважається процес ухвалення рішення (про величину капітальних вкладень, заміні устаткування і т.ін.). Під етапом звичайно, розуміють господарський рік.

Плануючи багатоетапний процес, виходять з інтересів процесу в цілому., тобто при ухваленні рішення на окремих етапах завжди необхідно мати на увазі кінцеву мету.





Дата публикования: 2015-01-15; Прочитано: 266 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...