Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Методичні рекомендації. - Правова основа законодавства щодо охорони праці є Конституція України ст



- Правова основа законодавства щодо охорони праці є Конституція України ст. 43, 45, 46, 25.

- Закон України «Про охорону праці» ст. 4 принципи державної політики в галузі охорони праці, ст. 5, 6, 7, 8 права громадян та працівників при укладенні трудового договору; ст.9, 14, 20 про відшкодування шкоди здоров'ю, обов’язки і права громадян; ст.. 25 стимулювання охорони праці та ст. 10, 11, 12 про обмеження в застосуванні праці жінок, неповнолітніх та інвалідів; ст. 26 обов'язки роботодавця.

- Закон України «Про загальнообов’язкове державне страхування», що визначає правову основу, економічний механізм та організаційну структуру загальнообов’язкового державного соціального страхування громадян від нещасного випадку на виробництві. Розділ 1.5.

- Стаття 43. Закону України «Про охорону праці» 8 розділ. Застосування штрафних санкцій до підприємств, організацій та установ. Максимальний розмір штрафу не може перевищувати 5% місячного фонду заробітної плати підприємства, організації, установи. Штрафи накладаються керівниками Державного комітету України по нагляду за охороною праці та його місцевих органів. Підприємство сплачує штраф за кожний нещасний випадок та випадок проф. захворювання, які сталися на виробництві з його вини. Якщо встановлено факт приховування нещасного випадку, власник сплачує штраф у десятикратному розмірі. Несплата штрафу протягом місяця несе за собою нарахування на суму штрафу пені в розмірі 2% за кожен день прострочення.

Задача № 4.1. Обчислити суму штрафу, якщо на підприємство накладено максимальний штраф по результатах комплексної перевірки з охорони праці. Місячний фонд заробітної плати 80000 грн.

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Задача № 4.2. Обчислити штраф підприємства, на якому стався нещасний випадок, що був прихований. Потерпілий втратив працездатність на 15 днів. Середньомісячний заробіток потерпілого становить – 1200 грн.

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Задача № 4.3. Обчислити суму штрафу, якщо на підприємстві виявлено факт приховування нещасного випадку, який призвів до тимчасової втрати працездатності. Період тимчасової непрацездатності – 10 днів. Середньомісячна зарплата становить 930 грн.

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Задача № 4.4. Обчислити розмір штрафу, що виплачує роботодавець, якщо в результаті комплексної перевірки підприємства накладено максимальний штраф. Місячний фонд заробітної плати підприємства – 145000 грн. Прострочення виплати становить 16 днів.

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________





Дата публикования: 2015-01-15; Прочитано: 357 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.013 с)...