Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Загальні організаційно-технічні вимоги



5.1.1. Підприємства і організації, що мають намір здійснювати діяльність за зазначеними у розділі 1 напрямками, повинні отримати у встановленому порядку дозвіл Держнаглядохоронпраці України на відповідний вид діяльності згідно з вимогами чинного Законодавства.

5.1.2. Підприємства нафтогазовидобувної промисловості підлягають ідентифікації та декларуванню безпеки об’єктів підвищеної небезпеки згідно з Постановою Кабінету Міністрів України від 11.07.02 р. № 956.

5.1.3. Робочі проекти на розвідку, розробку і облаштування нафтових, газових, газоконденсатних родовищ і підземних сховищ газу підлягають експертизі в спеціалізованих експертно-технічних центрах Держнаглядохоронпраці.

5.1.4. Суб’єкт господарської діяльності, який має намір розпочати (продовжити) виконання робіт з буріння нафтових та газових свердловин; промислово-геофізичних досліджень; освоєння і глушіння газових та нафтових свердловин; видобування нафти, газу та конденсату; підготовки нафти та газу до дальнього транспортування; ліквідації відкритих газових та нафтових фонтанів, нафто-, газо-, водопроявів або експлуатацію обладнання нафтогазовидобувної промисловості, повинен одержати відповідний дозвіл Держнаглядохоронпраці України чи його територіального органу.

5.1.5. Проведення робіт з підвищеною небезпекою слід здійснювати за нарядом-допуском.

Перелік таких робіт, порядок оформлення нарядів-допусків, а також переліки посад осіб, що мають право керувати цими роботами, затверджуються керівником підприємства.

5.1.6. Ліквідація аварій при бурінні, експлуатації та капітальному ремонті нафтових та газових свердловин здійснюється згідно з вимогами чинних відомчих нормативних документів.

5.1.7. На підприємствах нафтогазовидобувної промисловості повинні бути розроблені плани локалізації та ліквідації можливих аварійних ситуацій і аварій (ПЛАС) відповідно до ДНАОП 0.00-4.33-99 та інструкції з охорони праці для професій та видів робіт відповідно до ДНАОП 0.00-4.15-98.

5.1.8. Порядок доступу сторонніх осіб на територію виробничого об'єкта визначає керівник об’єкта.

5.1.9. Ліквідація і консервація свердловин здійснюється в порядку, встановленому чинними у галузі нормативними документами, зокрема, “Положением о порядке ликвидации нефтяных, газовых и других скважин и списания затрат на их сооружение” та “Инструкцией по оборудованию устьев и стволов скважин для месторождений и подземных хранилищ газа ПО “Укргазпром” при их ликвидации или консервации”.

5.1.10. Фонд нафтових та газових свердловин і системи збору та підготовки нафти і газу до транспортування повинні експлуатуватися згідно з вимогами цих Правил, технологічного регламенту та інших експлуатаційних нормативно-технічних документів.

5.1.11. Не допускається здійснення буріння нафтових та газових свердловин та облаштування нафтових та газових родовищ без попередньої експертизи проектної документації на відповідність проектних рішень вимогам безпеки та охорони праці.

5.1.12. Розслідування аварій та нещасних випадків на об’єктах нафтогазовидобувної промисловості проводиться відповідно до ДНАОП 0.00-4.03-01.

5.1.13. Охорона навколишнього природного середовища на об’єктах нафтогазовидобувної промисловості повинна відповідати вимогам ГСТУ 41-00032626-00-007-97.

5.1.14. Особи, винні у порушенні цих Правил, несуть дисциплінарну, адміністративну, матеріальну або кримінальну відповідальність згідно з чинним законодавством.

5.1.15. Охорону надр, профілактику флюїдопроявів з ліквідованих свердловин забезпечують надрокористувачі.

5.1.16. Посадові особи підприємств, установ та організацій несуть персональну відповідальність за виконання вимог цих Правил в межах покладених на них завдань та функціональних обов’язків згідно з чинним законодавством.

5.1.17. Держнаглядохоронпраці України може надавати підприємствам тимчасові відхилення від окремих вимог даних Правил за їх письмовим зверненням у встановленому чинним Законодавством порядку.





Дата публикования: 2015-01-15; Прочитано: 575 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...