Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Оцінка рівня захворюваності на підприємстві



Відомо, що 50 70 % загальної кількості захворювань у працюючих пов’язані з виробництвом через незадовільний стан умов праці. Тому показники захворюваності в організаціях, установах, підприємствах відіграють важливу роль у створюванні здорових і нешкідливих умов праці.

Кількісно оцінити рівень захворюваності за рік на підприємстві із загальною кількістю робітників Р. Кількість випадків захворювань за рік складає С. Кількість днів непрацездатності по закритих лікарняних листках облікованих випадків захворювань становить D.

Варіанти вихідних даних наведені в таблиці 3.2. Номер варіанта приймається згідно з номером у журналі списку групи.

Таблиця 3.2 Варіанти вихідних даних

№ п/п Р С D № п/п Р п D
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               
               

Для оцінки захворюваності розрахувати показники інтенсивності випадків захворювань (Піз), непрацездатності (Пнп), які припадають на 100 працюючих, і тривалості захворювання (Птр):

Піз = 100·С/Р,

Пнп = 100·Д/Р,

Птр = Д/С,

де Р – загальна кількість працюючих;

Д – кількість днів непрацездатності через захворюваність;

С – кількість випадків захворювань.

На основі отриманих показників визначають динаміку загальної захворюваності за відповідний період, що дозволяє оцінити стан охорони праці на об’єкті та визначити напрямки забезпечення здорових та нешкідливих умов праці. Динаміку змін показників захворюваності наводять у вигляді графіків.





Дата публикования: 2015-01-15; Прочитано: 2375 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...