Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

А Н О Т А Ц І Я



до дисциплини “ Сімейне право України”

Сімейне право України є однією з важливих правових дисциплін. У системі права вона розглядається як самостійна, незалежна від цивільного права галузь, яка має свій власний предмет та метод регулювання. Сімейне право регулює певну сукупність суспільних відносин - сімейні відносини, яки виникають у зв’язку зі шлюбом, особисті та майнові відносини між членами сім’ї, між іншими родичами, відносини які виникають у зв’язку з влаштуванням дітей, які позбавлені батьківського піклування.

Завданням курсу “Сімейне право” є вивчення основних принципів та інститутів сімейного права, правовідносин подружжя, правовідносин батьків та дітей, правовідносин інших членів сім”і, форми влаштування дітей, позбавлених батьківського піклування, правове регулювання сімейних відносин за участю іноземців та осіб без громадянства.

З цією метою студенти повинні:

а) мати чітке уявлення про:

- значення, місце і роль сімейного права в регулюванні суспільних відносин;

- функції сімейного права та його завдання

- взаємозв’язок сімейного права з іншими галузями права;

б) знати:

- коло суспільних відносин, що входять до сфери регулювання сімейного права;

- сімейне законодавство;

- зміст основних інститутів сімейного права;

в) уміти:

- розрізняти відносини, що регулюються сімейним правом, від відносин, які регулюються іншими галузями права і давати правову оцінку такому розмежуванню;

- застосувати юридично грамотні та обґрунтовані рішення по реалізації норм сімейного права в практичній діяльності;

Метою викладення “Сімейного права України ” є опанування студентами знаннями в галузі сімейного права, головними завданнями вивчення курсу є сприяння формуванню у студентів уміння орієнтуватися в системі джерел права, аналізувати й узагальнювати вивчений матеріал, правильно застосовувати норми сімейного законодавства в практичній діяльності.

Зміст програми охоплює загальну і особливу частини сімейного права, а також вивчення співвідношення норм сімейного права зарубіжних країн з нормами сімейного права України.





Дата публикования: 2015-01-04; Прочитано: 186 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...