Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Граничні норми підіймання та переміщення важких предметів неповнолітніми



  Вік неповнолі- тніх, у роках Граничні норми ваги вантажу, кг
Короткочасова робота Тривала робота
Юнаки Дівчата Юнаки Дівчата
    2,5
      8,4 4,2
      11,2 5,6
      12,6 6,3

Усі особи, молодші вісімнадцяти років, приймаються на роботу лише після попереднього медичного огляду й у подальшому, до досягнення 21 року, щороку підлягають обов’язковому медичному огляду. За згодою батьків або опікунів можуть, як виняток, прийматись на роботу особи, які досягли п’ятнадцяти років.

Забороняється залучати неповнолітніх до нічних, надурочних робіт та робіт у вихідні дні (ст. 192 КЗпП), а тривалість робочого часу для пра- цівників віком від 16 до 18 років має складати 36 годин на тиждень, віком від 15 до 16 років – 24 години на тиждень.

Щорічна відпустка неповнолітнім надається в літній час або, за їх бажанням, у будь-яку пору року.

Звільнення неповнолітніх з ініціативи власника або уповноваженого

ним органу, крім дотримання загального порядку звільнення, здійснюєть-


ся тільки за згодою районної (міської) комісії у справах неповнолітніх

(ст. 198 КЗпП).

Категорії робіт, на яких забороняється застосування праці жінок і не- повнолітніх, а також граничні норми підіймання і переміщення важких речей жінками і неповнолітніми затверджуються МОЗ за погодженням з Держпромгірнагляду.





Дата публикования: 2015-01-15; Прочитано: 246 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...