Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Вимоги безпеки перед початком роботи. 2.1. Одягнути і привести до ладу передбачений професією спецодяг, застібнути його на всі ґудзики, волосся сховати під головний убір



2.1. Одягнути і привести до ладу передбачений професією спецодяг, застібнути його на всі ґудзики, волосся сховати під головний убір.

Забороняється працювати в легкому відкритому взутті (тапочки, босоніжки тощо).

2.2. Прийняти візок від попередньої зміни, провести його ретельний огляд, перевірити надійність гальма, запірних пристроїв, механізму рукоятки для підйому та фіксації платформи тощо.

2.3. Про всі виявлені несправності візка повідомити керівника робіт. До усунення несправностей роботу не розпочинати.

3. Вимоги безпеки під час виконання роботи

3.1. Стежити за тим, щоб візки були справні: платформи не перекошені, колеса надійно закріплені, ободи мали пружне, непошкоджене та недеформоване покриття.

3.2. Стежити за справністю, стійкістю платформ (стелажів).

3.3. Укладати вантаж на платформи (стелаж) візків рівними та щільними рядами однакової висоти так, щоб він не виступав за габарити платформи. Ящики слід укладати «в перев'язку», щоб виключити розвалювання штабеля.

3.4. Не навантажувати візки вантажем вище рівня очей транспортувальника (160 см від рівня підлоги). При пересуванні візка вантаж має не заважати спостереженню за шляхом проїзду.

3.5. Під час пересування візок треба тримати тільки за рукоятку голоблі або за поручні, а не за краї бокових стінок. Візок належить тягти за собою, а при спусканні похилою площиною пускати попереду себе.

3.6. Під час роботи на триколісних візках стежити за тим, щоб на поворотах під час руху по нерівній підлозі, а також при укладанні вантажу візок не перевернувся.

3.7. Під час опускання платформи (на візках з підйомною платформою) бути уважним та обережним, міцно тримати підйомний важіль при визволенні клямки доти, доки платформа не спуститься до фіксованого положення.

3.8. Під час переміщення легкозаймистих рідин, балонів з газами, горючих матеріалів палити забороняється.

3.9. Під час переміщення вантажів в ящиках для запобігання пораненню рук виступаючі цвяхи і кінці залізної обв'язки необхідно загинати.

3.10. Під час перевезення і розвантажування вантажів не захаращувати пр





Дата публикования: 2015-01-15; Прочитано: 226 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...