Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Тема 1. Особливості трудового процесу на підприємствах машинобудування. Основні напрямки профілактики виробничого травматизму та професійного захворювання в галузі



Вплив характеру праці, санітарних особливостей виробничих процесів, обладнання, перероблюваної сировини, проміжного та кінцевого продукту та санітарних умов праці на функціонування організму людини та його окремих систем на підприємствах машинобудування. Методи аналізу травматизму. Основні причини травматизму.

Порядок і терміни розслідування нещасних випадків, професійних захворювань, аварій на виробництві. Склад комісії. Акт про нещасний випадок. Спеціальне розслідування нещасних випадків.

Відшкодування власником шкоди працівникам у разі ушкодження їх здоров’я. Моральна шкода. Закон про загальнообов’язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку та професійного захворювання. Фонд соціального страхування. Порядок визначення страхових тарифів для підприємств, установ та організацій на соціальне страхування.

Класифікація факторів умов виробництва. Інструктивні матеріали з оцінки факторів виробничого середовища й трудового процесу з метою атестації робочих місць. Критерії для оцінки умов праці. Методичні рекомендації щодо проведення атестації робочих місць. Карти умов праці. Оцінка технічного та організаційного рівня робочого місця.

Аналітична оцінка умов праці: категорія важкості праці, коефіцієнт умов праці, небезпечність устаткування. Закономірності динаміки працездатності та проблеми стомлення.





Дата публикования: 2015-01-15; Прочитано: 381 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...