Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Вимоги безпеки в аварійних ситуаціях. 5.1.У разі судоми не занурюйтесь у воду, намагайтеся триматися на водіі кличте на допомогу



5.1. У разі судоми не занурюйтесь у воду, намагайтеся триматися на воді і кличте на допомогу.

5.2.Якщо потрапите у вир, не лякайтесь, вдихніть побільше повітря у легені і занурюйтесь у воду, зробіть ривок у бік за течією і випливайте на поверхню.

5.3.При наданні допомоги потопаючому, не підпливайте до нього спереду, а допоможіть йому, буксируючи до берега.

5.4.При отриманні травми, вчитель повинен надати першу медичну до­помогу; при важких травмах — викликати швидку медичну допомогу по телефону 03.

5.5.При утопленні необхідно діяти так: потерпілого якнайшвидше витяг­ти з води на берег. Якщо потерпілий у свідомості, то необхідно зняти з нього мокрий одяг, витерти насухо, одягнути в сухий одяг, зігріти: дати випити гарячий чай. При критичному стані необхідно провести всі заходи щодо його оживлення.

1. Покласти потерпілого животом на коліно того, хто рятує й надавити на спину для витікання води з дихальних шляхів. Дітей перевертають головою

до низу, різко відводять нижню щелепу, щоб розкрити ротову порожнину для відтоку води.

2. Двома пальцями, обгорнутими носовою хустиною, швидко очищають рот від мулу й водоростей. Негайно починають виконувати вправи для штучного дихання. Кращий спосіб — «із рота в ніс».

3. Для цього потерпілого кладуть на спину, голову максимально вивертають назад, підклавши під шию руку. Другу руку кладуть на лобну ділянку голови. У такому положенні язик не заважає проходженню повітря.

4.Якщо вдихати через «ніс-рот», потрібно прикрити рот, щоб повітря не виходило через нього назад.

5. Вдихання робиться протягом 5-6 с, це відповідає 10-12 вдиханням на хвилину.

6.Під час видихання використовується марлева чи інші прокладки.

Розроблено:

Учителем фізичної культури_____________________

підпис прізвище, ініціали

Погоджено:

Заступником директора, який відповідає за організацію

роботи з безпеки життєдіяльності_____________________

підпис прізвище, ініціали






Дата публикования: 2015-01-15; Прочитано: 286 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...