Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Вимірювання швидкість руху повітря



Швидкість руху повітряного потоку при холодильної обробці та зберіганні СПГ вимірюють з допомогоюанемометров,електроанемометров,кататермометров та інших.

>Анемометр складається зкрильчатого чичашечного коліщати, насадженого на вісь лічильника (рис. 2.4). При проході повітря коліщатко обертається, а лічильник кує швидкість. Існують анемометри з вартовими механізмами, що дозволяють автоматично реєструвати швидкість повітря від 0,5 м/с і від.

Принцип діїелектроанемометра грунтується на залежності температури дроту, нагрітої постійним струмом, від швидкості повітря, де знаходиться дротова нитку.Температуру нагрітої нитки сприймає «гарячий» спай, «холодний» спай має температуру навколишнього повітря.Электротокизамеряются гальванометром.

>Кататермометри – термометри з циліндричному посудиною для спирту застосовують для незначних швидкостей повітря (до 0,5 м/с) за його слабкої природною циркуляції вохлаждаемом приміщенні. Фундаментальна обізнаність із приладом залежить від визначенні охолоджуючого ефекту повітря.

>Анемометром визначають швидкість руху повітря на вході і виході повітря звоздухоохладителе в вантажному приміщенні вагона. Потім, маючи середнє швидкості повітря на даномусечении каналу визначають кількість повітря, що відбувається за годину повоздуховоду за такою формулою:

V в = 3600 ·f · v,

де V в – обсяг повітря,м3/час;f – площа поперечного перерізу каналу, м2; v – середня швидкість повітря на каналі, м/с.

28.





Дата публикования: 2015-01-15; Прочитано: 223 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...