Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Класифікація цін



Класифікаційна ознака Вид цін
   
1. За галузями народного господарства а) ціни промисловості, б) ціни сільського господарства, в) ціни на продукцію будівництва, г) ціни торгівлі, д) транспортні тарифи, є) комунальні тарифи, ж) тарифи на платні послуги населенню.
2. На стадії виробництва а) оптові ціни підприємства, б) відпускні ціни підприємства.
3. На стадії товарного обігу а) закупівельні, б) оптові, в) роздрібні, г) біржові, д) аукціонні.
4. За характером держав-ного регулювання а) вільні, б) регульовані, в) фіксовані.
5. За ступенем монополі-зації а) монопольні, б) конкурентні (звичайні та демпінгові).
6. За контрагентами ринку а) ціни покупця (попиту), б) ціни продавця (пропозиції), в) ціни нетто, г) рівноважні ціни.
7. За часом дії а) довготермінові, б) тимчасові, в) ступеневі, г) разові, д) сезонні, є) денний та нічний тариф.
8. За джерелом інформації а) номінальні, б) ціни каталога, в) ціни реєстрації.

Продовження табл.3.

   
9. За контрактами купівлі-продажу а) договірні (контракті), б) тверді, в) базисні, г) плинні, д) з наступною фіксацією.
10. За рівнем а) мінімальні, б) максимальні, в) оптимальні.
11. У порівнянні із вартістю а) вищі за вартість, б) нижчі за вартість. в) на рівні вартості.
12. За територією дії а) світові, б) міждержавні, в) державні, г) місцеві.
13. За регіональною ознакою а) єдині, б) регіональні, в) зональні. г) поясні.
14. За ціновою політикою фірми а) стабільні, б) гнучкі, в) пільгові (стимулюючі), г) ковзаючі (спадаючі), д) престижні, є) психологічні.
15. За характером товару а) на товари першої необхідності, б) на товари другорядної потреби, в) на предмети розкошу, г) на нові та унікальні товари, д) на послуги та допоміжні товари.
16. За сегментами ринку а) ціни споживчого сегменту, б) ціни на основі відчутної цінності товару, в) дискримінаційні ціни.
17. За практикою обліку, аналізу, планування а) поточні (діючі), б) попереднього періоду, в) порівняльні (співставлені), г) середні.

Продовження табл.3.

   
18. За умовами постав-ки у внутрішній торгівлі а) франко-склад постачальника, б) франко-станція відправлення, в) франко-вагон станція відправлення, г) франко-вагон станція призначення, д) франко-станція призначення, є) франко-склад покупця.
19. За умовами між-народної поставки* а) група Е: (самовивіз) б) група F: (основне пе-ревезення продавцем не сплачує-ться) в) група С: (основне пе-ревезення сплачується продавцем) г) група D: EXW – франко-завод (виробник), EXS – вартість та фрахт, EXQ – з пристані. FCA – франко-перевізник товару, FAS – франко-порт відправлення (вздовж борту судна), FOB –франко-борт порта відправлення.   CFR – вартість товару та його фрахту до станції (порта) призначення, CIF – вартість товару, його стаху-вання та фрахту до станції (порта) призначення, CPT – провіз сплачено до станції (порту) призначення, CIP – страхування і провіз сплачені до станції (порту) призначення. DAF – доставка до кордону, DES – доставлено з судна, DEQ – доставлено з пристані, DDU – доставлено з неоплаченим митом, DDP – доставлено з оплаченим митом.

* Базисні умови поставки товарів, що прийняті в міжнародній практиці відповідно до “Інкотермс – 99”.


________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________





Дата публикования: 2015-01-04; Прочитано: 295 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...