Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Монографічний метод



Монографічний метод являє собою поглиблений аналіз небезпе­чних і шкідливих виробничих факторів, які властиві технологічному процесу, обладнанню, ділянці виробництва, окремим робочим місцям. Аналізуються всі обставини нещасних випадків, виконуються за необ­хідності відповідні дослідження та випробування. Цей метод дозволяє не тільки проаналізувати нещасні випадки, а й виявити потенційні не­безпечні фактори, які існують на виробництві, що вивчається, а також використати отримані результати при проектуванні виробництва, при його модернізації та для розроблення заходів з охорони праці.

Економічний метод

Економічний метод полягає у визначенні заподіяної економічної шкоди від травматизму, визначенні економічної ефективності від затрат на розроблення та впровадження заходів з охорони праці. Цей метод доповнює інші методи дослідження травматизму, збагачує їх результатами економічного аналізу.

Матеріальні втрати (Мвтр) визначаються за формулою:

Мвтр = Пвтр + Свтр,

де Пвтр – витрати виробництва внаслідок нещасних випадків,

Евтр – економічні витрати,

Свтр – соціальні витрати.

Для аналізу можна використовувати показник економії за рахунок зменшення коштів Фонду соціального страхування від нещасних ви­падків та професійного захворювання на виробництві (Е) за формулою:

Е = ∆Д · Дд,

де ∆Д – скорочення днів непрацездатності за рахунок зменшення рів­ня захворюваності;

Дд – середньоденна сума допомоги з тимчасової непрацездатності.





Дата публикования: 2015-01-15; Прочитано: 2385 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...