Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Тема 5. Розслідування та облік нещасних випадків, професійних захворювань та аварій. Аналіз, прогнозування, профілактика травматизму та професійної захворюваності на виробництві



Вимоги Закону України «Про охорону праці» щодо розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань і аварій.

Розслідування, облік та аналіз нещасних випадків, професійних захворювань і аварій як основа для розробки профілактичних заходів щодо їх запобігання та вирішення соціальних питань, пов’язаних з не­щасними випадками, професійними захворюваннями та аваріями.

«Положення про розслідування та облік нещасних випадків, профе­сійних захворювань та аварій на підприємствах, в установах і орга­нізаціях». Нещасні випадки, що підлягають розслідуванню згідно з Положенням.

Порядок і терміни розслідування нещасних випадків на вироб­ництві. Склад комісії. Акт про нещасний випадок. Розслідування нещасних випадків за заявами потерпілих чи осіб за дорученнями по­терпілих. Порядок і терміни розслідування. Спеціальне розслідування нещасних випадків, формування комісій спеціального розслідування і їхні функції. Перелік документів, що входять до матеріалів спеціаль­ного розслідування. Вирішення комісією спеціального розслідування соціальних питань, пов’язаних з нещасними випадками. Порядок роз­слідування професійних захворювання на виробництві. Мета розслі­дування, діагностування професійного захворювання, повідомлення власника та органів санітарного нагляду, створення та склад комісії з розслідування, оформлення результатів розслідування.

Порядок розслідування аварій на виробництві, класифікація аварій, склад комісії.

Мета і методи аналізу. Порівняльна характеристика методів ана­лізу. Використання статистичної звітності і актів розслідування не­щасних випадків і професійних захворювань в аналітичній роботі. По­казники частоти та тяжкості травматизму. Автоматизовані системи обліку, аналізу та дослідження травматизму з використанням засобів обчислю­вальної техніки, їх контроль та значення в управлінні охо­роною праці.

Основні технічні та організаційні заходи профілактики вироб­ничого травматизму та професійної захворюваності.





Дата публикования: 2015-01-15; Прочитано: 727 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...