Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Стажування, дублювання та допуск працівників до роботи



Стажування - набуття особою практичного досвіду виконання виробничих завдань і обов'язків на робочому місці підприємства після теоретичної підготовки до початку самостійної роботи під безпосереднім керівництвом досвідченого фахівця.

Дублювання - самостійне виконання працівником (дублером) професійних обов'язків на робочому місці під наглядом досвідченого працівника з обов'язковим проходженням протиаварійного і протипожежного тренування.

Новоприйняті на підприємство працівники після первинного інструктажу на робочому місці до початку самостійної роботи повинні під керівництвом досвідчених, кваліфікованих працівників пройти стажування протягом 2-15 змін або дублювання протягом не менше шести змін.

Допуск до стажування (дублювання) оформляється наказом (розпорядженням) по підприємству (структурному підрозділу), в якому визначаються тривалість стажування (дублювання) та зазначається прізвище працівника, відповідального за проведення стажування (дублювання). Перелік посад і професій працівників, які повинні проходити стажування (дублювання), а також його тривалість визначаються роботодавцем відповідно до нормативно-правових актів з охорони праці. Тривалість стажування (дублювання) залежить від стажу і характеру роботи, а також від кваліфікації працівника. Роботодавцю надається право своїм наказом звільняти від проходження стажування (дублювання) працівника, який має стаж роботи за відповідною професією не менше трьох років або переводиться з одного цеху до іншого, якщо характер його роботи та тип обладнання, на якому він працюватиме, не змінюються.

Стажування (дублювання) здійснюється на робочих місцях за програмами для конкретної професії, посади, робочого місця, які розробляються на підприємстві й затверджуються керівником підприємства (структурного підрозділу).

У процесі стажування (дублювання) працівник повинен:

- закріпити знання щодо правил безпечної експлуатації технологічного обладнання, технологічних і посадових інструкцій та інструкцій з охорони праці;

- оволодіти навичками орієнтування у виробничих ситуаціях у нормальних і аварійних умовах;

- засвоїти в конкретних умовах технологічні процеси і обладнання та методи безаварійного керування ними з метою забезпечення вимог охорони праці.

Якщо під час стажування (дублювання) працівник не оволодів необхідними виробничими навичками чи отримав незадовільну оцінку за результатами протиаварійних та протипожежних тренувань, то стажування (дублювання) новим наказом може бути продовжено на термін, що не перевищує двох змін. Після закінчення стажування (дублювання) та при задовільних результатах перевірки знань з питань охорони праці наказом роботодавця (або керівника структурного підрозділу) працівник допускається до самостійної роботи, про що робиться запис у журналі реєстрації інструктажів.

Якщо Ви помітили помилку в тексті позначте слово та натисніть Shift + Enter

< Попередня   ЗМІСТ   Наступна >
 
Дисципліни
Банківська справа
БЖД
Бухоблік та Аудит
Географія
Документознавство
Екологія
Економіка
Етика та Естетика
Журналістика
Інвестування
Інформатика
Історія
Культурологія
Література
Логіка
Логістика
Маркетинг
Медицина
Менеджмент
Педагогіка
Політологія
Політекономія
Право
Природознавство
Психологія
Релігієзнавство
Риторика
РПС
Соціологія
Статистика
Страхова справа
Товарознавство
Туризм
Філософія
Фінанси
Предновогодняя акция Скидка 60% на все женские купальники в нашем магазине! Скидка 60%
Кухонная техника Пароварка, то что нужно на новогодний подарок! rozetka.ua от 300 грн.
Внешние HDD Емкость, которая заменит Вам целый компьютер! rozetka.ua от 450 грн.
Nokia 6700 - 290 грн Скидка -50% только до 10.12.13! Скидка 50%
Распродажа Грандиозные скидки на коллекции прошлого сезона. Спешите! Скидка 40%
Водонагреватели Вечно отключают горячую воду? - Хватит это терпеть! rozetka.ua от 750 грн.
Акустические системы Оснастите Вашу машину от 120 грн.
Браслеты шамбала Большой выбор браслетов шамбала, множество вариантов. от 9 грн.
Dell Latitude E7440 (210-E7440-5LS) Black rozetka.ua 13712 грн.
Аукцион часов Дешевле только даром! от 300 грн.
 
  © Бібліотека українських підручників (pidruchniki.website) © 2010 - 2013 Українські підручники онлайн admin{aт}pidruchniki.ws  

Сегодня покупаютПоказать еще





Дата публикования: 2015-01-15; Прочитано: 841 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...