Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Основні організаційні документи в СУОП



Правовою основою СУОП є: Конституція України, Кодекс законів про працю України, Закони України “Про охорону праці” і “Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві і професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності”, Накази і розпорядження Президента України, розпорядження і постанови Кабінету Міністрів, Держнаглядохоронпраці, Міністерства охорони здоров'я, Міністерства праці і соціальної політики, а також інших директивних органів України з питань охорони праці (органи Державного управління охороною праці).
До нормативної бази СУОП входять:

· державні міжгалузеві і галузеві норми і правила, а також відомчі нормативні акти з охорони праці, затверджені Держнаглядохоронпраці;

· система державних міжгалузевих і галузевих стандартів безпеки праці;

· будівельні норми і правила в частині забезпечення вимог охорони праці і пожежної безпеки;

· накази і розпорядження вищестоящої організації;

· розділи “Вимоги безпеки (охорони) праці” у стандартах і технічних умовах на продукцію;

· вимоги безпеки праці в проектній, технічній і організаційно-технологічній документації на будівництво або реконструкцію об'єктів будівництва.


Перелік основних нормативних документів з охорони праці наведений у Державному реєстрі міжвідомчих і відомчих нормативних актів про охорону праці (Реєстрі ДНАОП).





Дата публикования: 2015-01-15; Прочитано: 275 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...