Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Зона громадського центру



Громадський центр мікрорайону призначений для розміщення в ньому підприємств торгівлі, громадського харчування, а також приміщень для культурно-побутового обслуговування. Він може розміщуватися в одній окремій уніфікованій будівлі суспільно-торгового центру мікрорайону, а також в перших, цокольних або підвальних поверхах житлових будинків.

Громадський центр може знаходитися в глибині мікрорайону або зміщуватися ближче до найбільш значущої магістральної вулиці, або ж в окремих випадках – на головній магістралі безпосередньо, залежно від планувальної структури мікрорайону, конфігурації його території, типу житлової забудови, кількості населення і максимального радіусу обслуговування мікрорайону. У всіх випадках необхідно прагнути до такої постановки будівлі громадського центру, щоб найкращим чином вирішити головне завдання – організувати найбільш сприятливі умови для побуту і відпочинку населення мікрорайону.

Розрив між межею ділянки громадського центру і фасадом або торцем житлових будівель повинен бути не менше 20 м.

Варіанти розміщення громадського центру мікрорайону приведені таблиці 6.5. Орієнтовні площі елементів ділянок будівель суспільних центрів мікрорайонів – в таблиці 6.6. Тип громадських центрів, установи, розміщувані в ньому види різних магазинів дані в Додатку 4 (Том 2)..

Таблиця 6.5.

Варіанти розміщення громадського центру мікрорайону

Розміщення громадського центру Співвідношення сторін території, a:b Мікрорайон
Територія, га Населення, тис. жителів
    1:1 39,0 13,0-19,0
    3:4 28,0 10,0-14,0
    1:2 19,0 7,0-10,0
    1- громадський центр мікрорайону   1:1 9,0 3,0-5,0

Таблиця 6.6

Склад і площі елементів ділянки будівель громадського центру мікрорайону





Дата публикования: 2015-01-04; Прочитано: 376 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...